Hlavní obsah
3,2
(145)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pečení a grilování sýrů s bílou plísní typu camembert není žádnou novinkou. Já jsem ho tentokrát zkusila upéct v balíčku z listového těsta společně s opečenou slaninou, která si skvěle rozumí s chutí javorového sirupu. Třeba tato nevšední kombinace dostane i vás!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
Budete potřebovat
  • 100 g sýru hermelínového typu
  • 150 g listového těsta
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Troubu dejte předehřát na 190 stupňů. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji na pánvi. Když je opečená, přidejte k ní javorový sirup a nechte ji zchladnout. 

02.

Listové těsto vyválejte a na střed položte celý sýr. Na něj nandejte asi 2/3 slaniny s javorovým sirupem a zabalte ho do listového těsta. Těsto na třech místech propíchněte vidličkou. 

03.

Balíček přendejte na plech s pečicím papírem a dejte ho péct do trouby. Asi v polovině pečení navrch nandejte zbylou slaninu a pár vlašských ořechů. Dál ho dopečte dozlatova. 

Foto: Svatava Vašková

Hermelín v listovém těstě je velmi rychlý a snadný Foto: Svatava Vašková

04.

Sýr podávejte ještě teplý s opečenými tousty nebo bagetkou. 

Sýry hermelínového typu jsou skvělou pochoutkou samy o sobě, když jim ale člověk trochu pomůže, získá chuťovky, na kterých se dá vytvořit i závislost. Například takový pikantní nakládaný hermelín nebo grilovaný hermelín plněný brusinkami a ořechy. Klasikou jsou pak hermelínové pomazánky, třeba s česnekem, vyzkoušet ale můžete i tu s jablky.

Reklama

Související témata:

Načítám