Hlavní obsah
3,2
(137)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Pokud patří perník mezi vaše oblíbené moučníky, tenhle si určitě zamilujete. Je provoněný klasickým kořením a díky pohankové mouce zcela bezlepkový. S polevou a povidly chutná fantasticky.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Těsto
  • 280 g pohankové mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 150 ml podmáslí
Na dohotovení
  • 5 lžic švestkových povidel
  • 1 balení čokoládové polevy
  • 2 lžíce ořechů
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte mouku smíchanou se sodou, kořením a kakaem. 

02.

Přilejte olej, podmáslí a ušlehejte hladké těsto. Pak ho nalejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

03.

Perník pečte 30 minut. Mezitím promíchejte povidla s jednou až dvěma lžícemi vody. Ještě horký perník potřete vrstvou povidel a nechte vychladnout. 

04.

Hotovou čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu. Pokud si budete chtít připravit vlastní, rozehřejte tabulku tmavé čokolády, přidejte 1 až 2 lžíce másla a míchejte, dokud nevznikne hladká poleva. Ještě horkou ji nalejte na perník a opatrně rozetřete. Nakonec posypte ořechy. Nechte polevu ztuhnout a perník nakrájejte. 

Reklama

Související témata:

Načítám