Hlavní obsah

Pikantní fazolová směs se ztraceným vejcem

Hodnocení:
(19)
Foto: Autorka
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Věděli jste, že fazole významně prospívají vašemu srdci? A také posílí libido. To jsou dva důvody, proč si připravit tenhle rychlý recept k večeři. No a třetí je ten, že je to jednoduše velice chutné jídlo. Uzeninu v něm nenajdete, ale to vůbec nevadí. Omáčka má i tak plnou a bohatou chuť, a když ji doplníte vajíčkem, maso vám vůbec chybět nebude.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 naložené pečené papriky
  • 200 ml vývaru
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na pošírovaná vejce
  • 4 vejce
  • 2 lžíce octa 8%
K podávání
  • 4 krajíce chleba
  • 1 čerstvá feferonka
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Česnek také oloupejte a nasekejte nadrobno. Naložené pečené papriky sceďte a pokrájejte na jemné nudličky. Obě plechovky fazolí sceďte, obsah propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

Krok 2: V hlubší pánvi rozpalte olej na střední teplotu a osmažte na něm cibuli dosklovata. Osolte, opepřete, vsypte česnek a také ho krátce opečte. Přidejte rajčatový protlak, rozmíchejte a zalijte vývarem. Do pánve vložte papriku a fazole a na mírném plameni za občasného míchání vařte, až omáčka zhoustne. Podle chuti můžete přidat kousek nasekané feferonky.

Krok 3: Na pošírovaná (ztracená) vejce dejte vařit do hlubšího kastrolu vodu okyselenou octem. Když začnou ode dna stoupat malé bublinky, rozklepněte čerstvé vejce do hrníčku a vodu v hrnci zamíchejte tak, aby vznikl vodní vír. Doprostřed opatrně vlijte vejce a mírně vařte tři minuty. Hotové vyndejte a takhle připravte všechna vajíčka.

Krok 4: Opečte nasucho chléb. Navršte na něj hotovou fazolovou směs, navrch položte vejce, jemně osolte a opepřete. Posypte nasekanou feferonkou a koriandrem a podávejte.

Máte rádi fazolová jídla? Používáte fazole v konzervě?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama