Hlavní obsah

Jednoduchá jarní večeře: výborná fazolová pomazánka s ricottou

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oproti dřívějšku se luštěninám blýská na lepší časy. Ve vašem jídelníčku se objevují už mnohem častěji, než tomu bylo dříve. Dejte jim šanci i v podobě lahodné a pikantní pomazánky na křupavém pečivu!

Článek

Jsou ideální jako snídaně, na večírek, na piknik nebo s sebou, ať už jdete kamkoli, kde vás přepadne malý hlad. Řeč je o pomazánkách, například tyhle tři jarní varianty nebo domácí škvarková vám zaručeně zachutnají. A zkuste náš tip na fazolovou!

První, co vás v souvislosti s fazolemi napadne, že budete mít po nich nafouklé břicho. Není to však pravidlem! Pokud je vaříte, zkuste do nich přidat kousek mořské řasy, majoránku nebo saturejku. Při vaření fazolí seberte pěnu a po deseti minutách vaření je slejte a do hrnce dejte novou vodu.

Fazolová pomazánka

Pro 4 osoby budete potřebovat: 500 g předem uvařených červených fazolí (můžete použít i sterilované), 1 stroužek česneku, 200 g ricotty, 1 malou červenou cibuli, 1 lžíci olivového oleje sůl, pepř, pečivo, bylinky na zdobení, 2 vejce (nejsou nutná)

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Do misky dejte zcezené fazole a vidličkou je důkladně rozmačkejte. Přidejte k nim cibuli i česnek, vmíchejte ricottu a pomazánku zjemněte lžící olivového oleje. Vše důkladně promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Pokud se vám zdá pomazánka příliš tuhá, můžete ji ještě zjemnit troškou smetany. Pečivo z jedné strany opečte na suché pánvi, potřete pomazánkou a ozdobte bylinkami.

Tip: Do pomazánky můžete navíc vmíchat dvě nadrobno nakrájená vařená vejce.

Máte rádi fazole? A myslíte, že tuhle pomazánku doma zkusíte? My ji vřele doporučujeme!

Reklama

Načítám