Hlavní obsah
2,8
(204)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ideální večeře, která zasytí, a přitom je dietní? Zařaďte do svého jídelníčku pikantní lečo s fazolemi!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • mletá červená paprika
  • sušený česnek
  • chilli
  • cukr
  • sypký zeleninový bujón
  • pepř
  • sůl
  • 20 g tvrdého sýra
  • 150 g červených fazolí
  • 5 g olivového oleje
  • 40 g cibule
  • 100 g bílé papriky
  • 200 g krájených rajčat z plechovky
Článek

Postup

01.

Zeleninu (cibuli a papriky) nakrájejte a orestujte ji v pánvi na oleji.

02.

Osolte, opepřete, přidejte rajčata, přecezené fazole a nechte prohřát.

03.

Přidejte uvedené koření, podle potřeby můžete i doplnit vodu. Nechte na mírném plamenu zredukovat šťávu.

04.

Ke konci jen doplňte nastrouhaný sýr, promíchejte a podávejte. 

Pokud byste si chtěli dát klasické lečo, klikněte sem: pravé maďarské lečo.

Reklama

Související témata: