Hlavní obsah

Plážová móda: top 12 trendů!

Foto: Tally Weijl

I na pláži má móda své místoFoto: Tally Weijl

Reklama

Jen si to představte. Procházíte se po pláži, kocháte se nádherným západem slunce a vítr si něžně pohrává s vašimi vlasy… Ano, radost z blížící se dovolené by tu byla. Jediné, co vám ještě chybí k dokonalé spokojenosti, je šatník vybavený těmi nejžhavějšími plážovými trendy!

Článek

Plážové tuniky a kaftany

Pokud tyto svršky patří mezi vaše oblíbené, vsaďte na ně i letos. K těmto typům oblečení patří kus elegance, a co by to bylo za léto bez trochy romantiky a provokace zároveň – poohlédněte se proto po průsvitných modelech, které dají lehce vyniknout plavkám, které si pod ně obléknete… Look svůdné dračice pak bude zaručený!

Foto: archiv firem

Na fotce: Miss Sixty, H&MFoto: archiv firem

Sexy parea

Občas je třeba si z pláže odskočit, a ne každá žena se i mimo ni chce producírovat jen v plavkách. K tomuto účelu perfektně poslouží parea.

Tip stylistky: Vhodně zvolené pareo je neobyčejně sexy! Pro štíhlé může být i krátké, avšak i zde platí, že delší opticky prodlužuje a působí elegantně.

Foto: archiv firem

Na fotce: Litex, OttoFoto: archiv firem

Plážové šaty až po zem

Bez módních šatů se na letní dovolené jen těžko obejdete. A navíc by to byla škoda. Nádherné modely sahající až po zem jsou nejen součástí žebříčku top trendů, ale především skvěle vypadají.

Tip stylistky:Zářivé barvy letos hrají prim! Zejména zelená a žlutá. Krok vedle neuděláte ani se švestkově modrou či fialovou… Vzory ve tvaru exotických květů a rostlin dodají létu tu správnou atmosféru.

Foto: archiv firem

Na fotce: H&M, Miss SixtyFoto: archiv firem

Obdélníkové košíčky

Bikiny s košíčky ve tvaru obdélníku jsou velmi originální, a hlavně sluší! Dělají pěkný tvar prsou, přičemž nezáleží na tom, jestli máte jedničky nebo čtyřky – v případě velkých ňader totiž postačí široký lem podprsenky, pevné zapínání, a úspěch máte v kapse!

Retro tankiny

Tankiny si zamilovaly ženy po celém světě. Pokud chcete být tuto sezonu in, zvolte plavky v retro stylu, k čemuž dopomohou puntíky i střih, jak můžete vidět na obrázku. Nic nepokazíte ani jiným vzorem, důležitá je však barevnost a ráz motivu.

Více o módních plavkách tohoto léta se dozvíte ve článku Už máte nové plavky?.

Monokiny: A máte vyhráno!

Jestliže máte dost odvahy na monokiny, jděte do nich! Snad žádný typ plavek nemůže být erotičtější. Z barev je kromě metalických odstínů trendová i černá, žlutá, béžová a červená či oranžová.

Tip stylistky:Monokiny jsou určeny spíše pro štíhlejší ženy. Dodají postavě „ženštější“ tvar a dokreslí křivky. Záleží též na tvaru otvoru a vzoru na monokinách. Oblejší otvory a vzory dopomohou „chlapecké“ postavě k oblejším křivkám, rovné a trojúhelníkové otvory a motivy ještě více zeštíhlí.

Foto: archiv firem

Na fotce: Adidas, Tally WeijlFoto: archiv firem

Foto: archiv firemNa fotce: Halens, Victoria´s secretKraťasové overaly

Dalším ze žhavých trendů jsou krátké overaly. S jejich pomocí vytvoříte elegantní a něžný dojem. Letos se zaměřte na ty v netradičních barvách – měly by být veselé a hravé.

Foto: archiv firem

Na fotce: Mango, PromodFoto: archiv firem

Asymetrické plážové šaty

Kromě zmíněných maxi dlouhých šatů jsou módní také modely s nepravidelnými střihy. Trefa do černého budou ty na jedno rameno anebo šaty s nestejnou spodní délkou.

Tip stylistky: Souměrná a spíše štíhlejší postava dobře vynikne v kraťasovém overalu. Asymetrie zase dopomůže plnějším ženám roztříštit kyprejší tvary jejich postavy.

Botky do nepohody

K pláži patří i pohodlná obuv. Zapomeňte na kramfleky, s těmi byste si pohodu příliš neužily, spíš naopak. Na nerovný terén je třeba vhodných bot, a tak se zaměřte na ťapky nebo kristusky, popřípadě gladiátorky s rovnou podrážkou.

Tip stylistky: Pro plážovou obuv platí totéž co pro šaty. Barvy, květy, ozdobné korálky, kamínky. Kotníky v záplavě řemínků a barevných stuh připoutají nejednoho muže...

Foto: archiv firem

Na fotce: Guess, Jessica Simpson, PromodFoto: archiv firem

Námořnický styl

Ať už se jedná o samotné plavky nebo letní módu jako takovou, navy styl je v trendech zřetelně znát! Patří k němu kromě sytě modré barvy také proužky, takže směle do toho!

A tady se dozvíte, kde sehnat skvělé námořnické plavky do 900 korun!

Šperky z přírodních materiálů

Pokud jde o šperky a bižuterii, prim letos hrají přírodní materiály. Kromě drahých kamenů jde především o dřevo ve všech odstínech. Velmi módní je temný eben, ale těchto šperků není moc, a tak se můžete zaměřit na jakýkoli barevný odstín.

Krajkové nebo háčkované sukně

Plážová móda a romantika jdou ruku v ruce. K tomu skvěle poslouží krajka nebo háčkované oblečení. Nejlépe, pokud se vám podaří natrefit na sukýnku, která je navíc v délce těsně nad kolena.

Chcete se o krajce dozvědět víc? Pak si přečtěte následující článek Krajka: Sexy i romantická!.

Nyní už víte, jak na to. Stačí jen vyrazit na nákupy a ulovit ty nejlepší módní kousky!

Za spolupráci děkujeme stylistce Ditě Kalábové.

Reklama

Související témata:

Načítám