Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte masovou směs. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a šalotku nasekejte. Pokrájenou zeleninu pak ve větší pánvi na oleji osmahněte. Když začne zlátnout, přidejte mleté maso, osolte ho, opepřete a vše zprudka restujte.
02.
Asi po pěti minutách přidejte mraženou zeleninu (nebo pokrájenou čerstvou), provensálské koření a vše zalijte červeným vínem. To nechte během asi desetiminutového varu částečně odpařit. Pak maso zalijte rajčatovou passatou a asi 50 ml vody. Zamíchejte, přiklopte a zvolna duste přibližně 30 minut.
03.
Během dušení masa dejte vařit do vody celé velké brambory – omyté a neoloupané. Když jsou měkké, seřízněte vrchní část a ještě teplé je vydlabejte. Vydlabaný obsah brambor rozšťouchejte s máslem a mlékem v nadýchanou kaši. Dle chuti ji dosolte.

Jestli vám zbyde trocha náplně, podávejte ji s brambory a přidejte trochu čerstvé zeleninyFoto: Svatava Vašková
PLNĚNÉ BRAMBORY ZASYTÍ A SKVĚLE VYPADAJÍ
04.
Vydlabané brambory naplňte masovou směsí a na ni nandejte bramborovou kaši. Naplněné brambory dejte péct do předehřáté trouby pod gril na 15 až 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
Inspirujte se: Nejlepší recepty z brambor – levné, zapečené i netradiční.