Hlavní obsah

Plněné bramborové lodičky se slaninou

Hodnocení:
(232)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Ať už jako originální večeři, nebo chutnou přílohu, tento recept si zamilujete! Náplň navíc můžete měnit podle své chuti a fantazie. My máme nejraději kombinaci jarní cibulky a slaniny...

Ingredience pro:
3 porce
  • 3 brambory
  • 3 lžičky ghí
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 50 g strouhané mozzarelly
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Tři velké, důkladně omyté brambory neloupejte a spolu s malou lžičkou přepuštěného másla (ghí) a kouskem snítky rozmarýnu zabalte každou zvlášť do alobalu. 

Krok 2: Takto připravené brambory vložte do vhodné zapékací mísy nebo pekáčku a dejte je péct na 190 stupňů do horkovzdušné trouby. Dle velikosti brambory pečte doměkka (cca 40 až 50 minut). Mezitím si na pánvi orestujte kostičky slaniny. 

Krok 3: Zda-li jsou brambory měkké, vyzkoušejte nožem. Když ano, vyjměte je z trouby, rozbalte a nechte zchladnout. Pak jim skrojte vrchní část a vydlabejte je, aby vznikly lodičky. 

Krok 4: Vydlabaný vnitřek brambor dejte do mísy, lehce ho ještě rozšťouchejte vidličkou, přidejte vejce, nasekanou jarní cibulku a předem orestované kostičky anglické slaniny i s vypečeným tukem. Přidejte třetinu nastrouhané mozzarelly, směs opepřete a dosolte dle chuti. 

Foto: Svatava Vašková

Vůně se rozline po celém domě a přitom je to tak jednoduché!

Krok 5: Vydlabané brambory naplňte směsí a dejte je péct do trouby na cca 20 minut, po 10 minutách navrch brambor rozdělte zbytek nastrouhané mozzarelly. Pečte je dozlatova a nakonec je na talíři posypte nasekanou čerstvou pažitkou. 

Tip: Takto připravené brambory jsou výborné v kombinaci s čerstvou zeleninou a jednoduchým dipem se zakysané smetany s troškou soli a česneku.

ynezorPumanzeSaNyknalC
8. 2. 2021

Reklama

Sdílejte článek