Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tento tradiční španělský míchaný nápoj s ovocem si dnes připravíme v tak trochu podzimní variantě s voňavým kořením. Krásně vypadá, zlepší vám náladu a zahřeje i na těle. Zvolit můžete i verzi bez alkoholu.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 litr
  • 1 ks jablek
  • 1 ks pomeranče
  • 1/2 ks granátového jablka
  • 1 ks hrušek
  • 700 ml červeného vína
    12
  • 300 ml perlivé vody
  • 3 lžíce brandy
  • 3 ks skořice
  • 5 ks hřebíčku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte ovoce. Hrušku a jablko zbavte jadřince a nakrájejte je na kostičky. Pomeranč rozpůlte, polovinu vymačkejte do džbánu a dužinu druhé poloviny nakrájejte. Z granátového jablka vyndejte zrníčka. 

02.

Do džbánu navrstvěte kousky ovoce – jablko, hrušku, pomeranč a zrnka granátového jablka. Přidejte skořici a hřebíček.

03.

Obsah džbánu nyní zalijte perlivou vodou či sodovkou, červeným vínem a brandy. Vše zamíchejte a nechte pár hodin odstát. Pak sangriu servírujte ve sklenicích s ledem, nebo bez.

Foto: Svatava Vašková

Pár přidaných lžic alkoholu vás na podzim příjemně prohřejeFoto: Svatava Vašková

Načítám