Hlavní obsah

Podzimní sangria

Hodnocení:
(77)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Tento tradiční španělský míchaný nápoj s ovocem si dnes připravíme v tak trochu podzimní variantě s voňavým kořením a podzimním ovocem. Krásně vypadá, zlepší vám náladu a zahřeje i na těle. Zvolit můžete i verzi bez alkoholu.

Ingredience pro:
1 litr
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 1/2 granátového jablka
  • 1 hruška
  • 700 ml červeného vína
  • 300 ml perlivé vody
  • 3 lžíce brandy
  • 3 ks celé skořice
  • 5 ks hřebíčku
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte ovoce. Hrušku a jablko zbavte jadřince a nakrájejte je na kostičky. Pomeranč rozpůlte, polovinu vymačkejte do džbánu a dužinu druhé poloviny nakrájejte. Z granátového jablka vyndejte zrníčka. 

Krok 2: Do džbánu navrstvěte kousky ovoce jablko, hrušku, pomeranč a zrnka granátového jablka. Přidejte skořici a hřebíček.

Krok 3: Obsah džbánu nyní zalijte perlivou vodou či sodovkou, červeným vínem a brandy. Vše zamíchejte a nechte pár hodin odstát. Pak sangriu servírujte ve sklenicích s ledem, nebo bez.

Foto: Svatava Vašková

Pár přidaných lžic alkoholu vás na podzim příjemně prohřeje

ynezorPumanzeSaNyknalC
4. 11. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.