Hlavní obsah
3,3
(64)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Možná i vy v zimě občas řešíte, jestli se zrovna zahřát slaďoučkou horkou čokoládou, nebo raději kořeněným svařákem. Je-li pro vás tenhle souboj často nerozhodný, určitě oceníte náš dnešní recept. Spojte obojí do úžasně lahodné kombinace.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 70 g čokolády 60%
  • 1 lžíce kakaa
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 1 hrnek červeného vína
Článek

Postup

01.

Nalámanou čokoládu dejte do rendlíku. Přidejte kakao, cukr a koření, zalijte mlékem a pozvolna přiveďte k varu.

02.

Když mléko bublá, začněte metlou pořádně míchat, až se kousky zcela rozpustí a vznikne hezky hutná horká čokoláda. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru, sladkou chuť podtrhne i špetka vanilky, pokud ji máte rádi.

03.

Hotovou horkou čokoládu odstavte z plotny a přilijte do ní ohřáté, ale varem nepřešlé červené víno – lepší je volit sladké nebo polosuché, ideálně také hodně ovocité, jako je třeba Merlot nebo Zweigeltrebe. V této fázi už by se nápoj neměl převařit, došlo by k vyprchání alkoholu!

Do horké čokolády můžete kápnout domácí mandlový likér, svařené víno zase perfektně ochutíte domácím kořeněným sirupem na svařák.

Reklama

Načítám