Hlavní obsah

Horká čokoláda jen pro dospělé: Navíc s červeným vínem

Hodnocení:
(33)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Možná i vy v zimě občas řešíte, jestli se zrovna zahřát slaďoučkou horkou čokoládou, nebo raději kořeněným svařákem. Je-li pro vás tenhle souboj často nerozhodný, určitě oceníte náš dnešní recept. Spojte obojí do úžasně lahodné kombinace. Cítíte už tu vůni?

Ingredience pro:
4 porce
  • 70 g hořké čokolády 65%
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1.5 lžíce třtinového cukru
  • mletá skořice
  • mletý kardamom
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 1 hrnek červeného vína
Článek

Postup

Krok 1: Nalámanou čokoládu dejte do rendlíku. Přidejte kakao, cukr a koření, zalijte mlékem a pozvolna přiveďte k varu.

Krok 2: Když mléko bublá, začněte metlou pořádně míchat, až se kousky zcela rozpustí a vznikne hezky hutná horká čokoláda. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru, sladkou chuť podtrhne i špetka vanilky, pokud ji máte rádi.

Krok 3: Hotovou horkou čokoládu odstavte z plotny a přilijte do ní ohřáté, ale varem nepřešlé červené víno – lepší je volit sladké nebo polosuché, ideálně také hodně ovocité, jako je třeba Merlot nebo Zweigeltrebe. V této fázi už by se nápoj neměl převařit, došlo by k vyprchání alkoholu!

Do horké čokolády můžete kápnout domácí mandlový likér, svařené víno zase perfektně ochutíte domácím kořeněným sirupem na svařák.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama