Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pohanka je bezlepková obilovina bohatá na rutin, který je důležitý pro pružnost cév. V salátu s čerstvou zeleninou a bylinkami vám bude určitě chutnat.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek pohanky
  • 2 ks paprik
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 trochu soli
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1 ks červené cibule
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Pohanku vsypte do  hrnce s vroucí  vodou  a povařte na mírném ohni přibližně patnáct minut doměkka.  Poté slijte a nechte vychladnout. 

02.

Papriky a rajčata nakrájejte, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Zeleninu přidejte k pohance, směs promíchejte s nasekaným koprem, pažitkou, olejem, octem a osolte.

03.

Podávejte s kysanou smetanou a ozdobte nasekanými čerstvým bylinkami.

Načítám