Hlavní obsah
3,2
(89)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rané odrůdy kedluben jsou již nějakou dobu k mání a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku, na které si celá rodina dozajista pochutná.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks kedlubny
  • 2 ks ředkviček
  • 1 ks šalotky
  • 1/2 ks mrkve
  • 120 g měkkého tvarohu
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Příprava pomazánky je velmi jednoduchá. Kedlubnu očistěte, zbavte dřevnaté části kolem stonku a nastrouhejte nahrubo. Stejně tak nahrubo nastrouhejte ředkvičky a kousek mrkve. Šalotku nakrájejte najemno.

02.

Připravenou zeleninu smíchejte s tvarohem, podle potřeby můžete naředit trošičkou mléka. Dochuťte solí, pepřem a utřeným malým stroužkem česneku. Přidat můžete i bylinky - výborný je tymián nebo saturejka.

03.

Podávejte na čerstvém pečivu nebo topince z bílého chleba. A když se budete chtít vytáhnout, upečte trhací houstičky se sýrem!

Kedlubny jsou perfektní i při tepelné úpravě. Nevěříte? Zkuste na vlastní chuťové pohárky krémové zadělávané kedlubny, maďarské pečené kedlubny plněné mletým masem nebo skvělý recept na dušené kedlubny s mrkví, pórkem a bramborami z jednoho hrnce.

Reklama

Načítám