Hlavní obsah

Tvarohová pomazánka s kedlubnou a mrkví

Hodnocení:
(75)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Rané odrůdy kedluben jsou již nějakou dobu k mání a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku, na které si celá rodina dozajista pochutná.

Ingredience pro:
3 porce
  • 1 kedlubna
  • 2 ředkvičky
  • 1 šalotka
  • 1/2 mrkve
  • 120 g měkkého tvarohu
  • sůl a pepř
  • 1 utřený stroužek česneku
  • bylinky podle chuti
Článek

Postup

Krok 1: Příprava pomazánky je velmi jednoduchá. Kedlubnu očistěte, zbavte dřevnaté části kolem stonku a nastrouhejte nahrubo. Stejně tak nahrubo nastrouhejte ředkvičky a kousek mrkve. Šalotku nakrájejte najemno.

Krok 2: Připravenou zeleninu smíchejte s tvarohem, podle potřeby můžete naředit trošičkou mléka. Dochuťte solí, pepřem a utřeným malým stroužkem česneku. Přidat můžete i bylinky - výborný je tymián nebo saturejka.

Krok 3: Podávejte na čerstvém pečivu nebo topince z bílého chleba. A když se budete chtít vytáhnout, upečte trhací houstičky se sýrem!

Kedlubny jsou perfektní i při tepelné úpravě. Nevěříte? Zkuste na vlastní chuťové pohárky krémové zadělávané kedlubny, maďarské pečené kedlubny plněné mletým masem nebo skvělý recept na dušené kedlubny s mrkví, pórkem a bramborami z jednoho hrnce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek