Článek
Postup
Krok 1: Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a lehce je osolte. Následně připravte těstíčko. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, vaječný bílek, olej, špetku soli a nakonec studenou vodu. Ruční metlou vymíchejte těstíčko.
Krok 2: Do woku nebo větší pánve nalijte olej na smažení (slunečnicový), aby byly kousky kuřete zcela ponořené. Maso přendejte do těstíčka, kousky se jím obalí, a následně je dejte smažit do rozpáleného oleje. Při smažení se možná k sobě jednotlivé kousky trochu přilepí, ale snadno je od sebe oddělíte vidličkou. Maso smažte z obou stran dozlatova.
Krok 3: Usmažené maso v těstíčku dejte zatím stranou a připravte si pomerančovou omáčku. Čerstvě vymačkanou šťávu asi ze tří pomerančů dejte svařit společně s hnědým cukrem, najemno nasekaným čerstvým zázvorem, česnekem a chilli vločkami. Přidejte sójovou omáčku a ocet a vařte asi 5 minut.
Krok 4: Kukuřiční škrob smíchejte v misce s troškou vody a nalijte ho do pomerančové omáčky. Společně provařte, škrob ji dokonale zahustí.
Kousky masa podávejte s vařenou rýží, posypané nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky
Krok 5: Nakonec dejte do omáčky kuře v těstíčku a zlehka promíchejte.
Jestli máte rádi asijská jídla, zkuste také rychlé nudle s mletým masem a arašídy nebo pečený bůček jako čínu.