Hlavní obsah
3,6
(75)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rychlovka k obědu nebo večeři vždycky bodne, protože času není nikdy dost. Tenhle exotický recept ocení ti, kdo holdují indické a thajské kuchyni, ze které jsme vybrali to nejlepší: kari a kokosové mléko. Přidejte trochu rýže a lahodná omáčka je za chvíli na stole.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1,5 lžičky sušeného koriandru
  • 1 lžíce kari koření
  • 1,5 lžíce červené kari pasty
  • 1/2 ks červené papriky
  • 3 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 ks limetky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience si připravte předem. Cibuli nakrájejte najemno, prolisujte česnek, nastrouhejte zázvor, maso a papriku nakrájejte na kousky – pak už budete suroviny jen přidávat do pánve.

02.

V pánvi rozehřejte kokosový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a nechte rozvonět. Přisypte koření a počkejte, až zavoní. 

03.

Ve směsi orestujte maso a podlijte kokosovým mlékem – budete potřebovat 400ml plechovku. Podle chuti můžete trochu osolit, kari pasta ale bývá slaná dost. Poduste 10 až 15 minut doměkka. Dochuťte cukrem a limetkovou šťávou. Hotovo.

04.

Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží a posypané čerstvě nasekaným koriandrem. Při servírování můžete přidat kousek limetky, aby si každý mohl svou porci dochutit podle svého.

Pokud váháte, jakou rýži zvolit, mrkněte do článku o druzích rýže a jejich způsobu přípravy. Ke kari nejlépe pasuje jasmínová rýže, klidně ale sáhněte po basmati nebo divoké rýži.

Reklama

Načítám