Hlavní obsah

Pomerančové řezy s ricottou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
24 minut
Náročnost
střední

Berete pravidelné mlsání skoro jako svou občanskou povinnost? V tom případě pro vás máme velmi náročný úkol: zkuste zcela nepodlehnout pomerančovým řezům s ricottou. Ale je to těžké!

Ingredience pro:
1 buchta
  • 125 ml mléka
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 pomeranč
  • 75 g cukru moučka
  • 500 g ricotty
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g cukru krupice
  • 8 vajec
  • 100 g kakaa
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g hladké mouky
  • 180 g mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Připravte si dva plechy a pokryjte je pečicím papírem. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.

Krok 2: Celá vejce vyšlehejte s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a mleté mandle.

Krok 3: Těsto dobře rozmíchejte a jeho poloviny rozdělte na plechy. Pečte asi 12 minut. Mezitím, co korpusy chladnou, nachystejte krém.

Krok 4: Do mísy vložte ricottu a smetanu, přidejte cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru. Ruční šlehač zapněte na nejvyšší otáčky a šlehejte, dokud směs nezhoustne (podobně jako samostatná šlehačka). Bílou čokoládu nasekejte a přimíchejte do krému.

Krok 5: Plát kakaového těsta potřete půlkou krému, přiklopte druhým plátem, rozetřete zbytek krému a ozdobte kousky pomeranče.

Ricotta je výborná s citrusy, proto doporučujeme vyzkoušet i citronový koláč.

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 10. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.