Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Berete pravidelné mlsání skoro jako svou občanskou povinnost? V tom případě pro vás máme velmi náročný úkol: zkuste zcela nepodlehnout pomerančovým řezům s ricottou. Ale je to těžké!

30 min.
Příprava
24 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 buchtu
  • 125 ml mléka
    7
  • 50 g bílé čokolády
    6
    7
  • 1 ks pomeranče
  • 75 g cukru moučka
  • 500 g ricotty
    7
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 300 g cukru krupice
  • 8 ks vejce
    3
  • 100 g kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 180 g mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Připravte si dva plechy a pokryjte je pečicím papírem. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.

02.

Celá vejce vyšlehejte s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a mleté mandle.

03.

Těsto dobře rozmíchejte a jeho poloviny rozdělte na plechy. Pečte asi 12 minut. Mezitím, co korpusy chladnou, nachystejte krém.

04.

Do mísy vložte ricottu a smetanu, přidejte cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru. Ruční šlehač zapněte na nejvyšší otáčky a šlehejte, dokud směs nezhoustne (podobně jako samostatná šlehačka). Bílou čokoládu nasekejte a přimíchejte do krému.

05.

Plát kakaového těsta potřete půlkou krému, přiklopte druhým plátem, rozetřete zbytek krému a ozdobte kousky pomeranče.

Ricotta je výborná s citrusy, proto doporučujeme vyzkoušet i citronový koláč.

Související témata:

Načítám