Hlavní obsah

Pravda o orgasmu. Skutečně ho můžete mít i při cvičení?

Foto: Standret Natalia, Shutterstock.com

Foto: Standret Natalia, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malátnost, extáze, pocit horka a postupně se rozlévající vzrušení po celém těle. Každý vyvrcholení prožívá po svém, ale někteří se tak trochu vymykají standardům. Překonáte délku nejdelšího výbuchu slasti na světě a kolik vášně se dá stihnout za 60 minut?

Článek

Mezinárodní den ženského orgasmu připadá na 8. srpen a vznikl v severovýchodním městě Esperantina v Brazílii. Český kalendář oslavu rozkoše zatím ignoruje a udává pouze jedinou informaci a to tu, že svátek slaví Soběslav. To ale neznamená, že si nemůžete udělat vlastní orgastickou party, zvlášť, když letos tento den vychází na sobotu. Jaké jsou rekordy v této oblasti a jak poznáte, když jeden předstírá?

Nejdelší orgasmus

Podle britské sexpertky Tracey Cox nejdelší zaznamenaný orgasmus u ženy trval celých 45 sekund. Data přitom pocházejí z roku 1966. Vyvrcholení pak zahrnovalo 25 individuálních kontrakcí.

Prodejce sexuálních hraček Lovehoney však díky vlastní anketě s tisícovkou dobrovolníků obou pohlaví odhalil, že nejčastěji je dámský i pánský orgasmus dlouhý 6 až 10 sekund. Světový rekord, co se týče součtu „óček“ za 60 minut, vás však asi šokuje. Centrum pro manželská a sexuální studia v Kalifornii u jedné dotyčné dámy spočítal ohromujících 134 výbuchů slasti za hodinu! Světový rekord u mužů skončil na 16 „kouscích“.

To je ale extrém. Pro ženy je těžší se uvolnit, proto britská sexpertka hlásá, že v běžném životě na jeden ženský orgasmus připadnou tři mužské. To znamená, že pánové si v tomhle směru užívají o dost víc a častěji. Pokusíte se s partnerem překonat výše uvedená světová prvenství?

Orgasmus při posilování

Jestli vás takový orgastický maraton spíš odrazuje, prověřte, co je pravdy na tom, že vyvrcholit se dá i při cvičení. Ne, není řeč o jízdě na kole a stimulaci klitorisu s pomocí sedátka. K tomu, aby orgasmus přišel, stačí posilovat střed těla neboli hluboký stabilizační systém, jehož součástí je kromě příčného břišního svalu i pánevní dno. Při cvicích zaměřených na tyhle takzvané core svaly mohou ženy i muži dosáhnout orgasmu, pro který už je zaveden termín coregasmus. Uf, zase o důvod víc, proč se dát na posilování!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Po orgasmu vás někdy může rozbolet hlava a můžete se cítit slabí, je to ale jen dočasný stavFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Ach, ach, ach, hepčík!

Výzkumníci z Marylandu vydali v roce 2017 studii, jejíž součástí byly projevy peri-orgasmu. To znamená, že parasympatikus, tedy jedna ze dvou částí nervového signálu, se občas splete a po vyvrcholení do těla vyšle špatné signály. Místo napětí a následného uvolnění se pak u člověka objeví neskutečná únava, pláč, smích, kýchání a někdy i migréna, bolesti nohou a rukou. Neděste se, jde o běžnou věc.

Vyvrcholení pouhou myšlenkou

Tracey Cox dál uvádí, že malé procento lidí prožije orgastickou slast prostřednictvím myšlenky, pouhé fantazie – bez fyzické stimulace. Tihle jedinci si klidně vzpomenou na své současné či bývalé milence, v představě vedou partnerovy ruce a jazyk na ta správná místa a zanedlouho se těší z neskutečného pocitu. Záviděníhodné!

Pravděpodobnost vaginálního orgasmu

Některé ženy mají štěstí na více druhů orgasmu. Vzdálenost mezi klitorisem a vaginálním otvorem předpovídá, jestli máte dispozice pro vaginální (vnitřní) orgasmus. Pokud je dráha od jednoho ke druhému menší než šířka palce, dochází k nepřímé stimulaci klitorisu přes vaginální penetraci. A to zvyšuje vaše šance. Platí tedy, že čím blíž je klitoris k vagině, tím lépe. Ale neberte to tak vážně, na světě neexistují dvě stejné vulvy a pochvy a příroda je ve věcech dost kreativní! No a jak je to s těmi podvody?

Takhle poznáte, že předstírá!

Všichni doufají, že jejich milenci nic nefilmují, ale stává se to. Na co si dát pozor, když chcete mít jistotu, že je všechno v pořádku? Muž má vteřinu po ejakulaci vyrážku na hrudi a většina žen je citlivá na dotek. Když orgasmus předstíráte, můžete si sáhnout na klitoris, aniž by to bylo nepříjemné nebo bolestivé. Dejte si pozor na přistižení při činu!

Načítám