Hlavní obsah

Důvody, proč se ženy v posteli cítí nejistě

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Milování. Bouřlivé, spontánní, báječné, uspokojivé a hlavně s hladkým průběhem. Nechte si zdát, takhle to chodí jenom ve filmech! Co všechno ženám nedá spát a kdy se bojí oprávněně?

Článek

Ano, je to tak. Málokdo si je v posteli stoprocentně jistý tím, co dělá. Už v začátcích sexuálního života člověk poznává rozkoše metodou pokus-omyl a ani v pozdějším věku se z jeho ložnice rozpaky nevytratí. „Dělám to dobře? Nemám přidat, nebo naopak ubrat? A co se stane, když se teď otočím na bok? Bude mu to vadit?“ Sex leckdy není procházka růžovou zahradou a ve skutečnosti jsou nejistoty denním chlebem.

Zatímco muži se obávají, aby neměli problémy s erekcí a nevyvrcholili příliš brzy, ženy mají své vlastní kostlivce ve skříni. Které věci nejčastěji nemohou dostat ze své hlavy?

(Ne)dokonalé tělo

Co reklamní kampaň, to modelka s nohama až do nebe, naditým výstřihem a dokonale symetrickou tváří. Poselství je jasné. Perfektní žena je ta štíhlá, bez vad pleti, s plnými prsy (pochopitelně nedotčenými těhotenstvím, kojením či hubnutím). Když to vidíte, může být nepříjemné cítit se dobře ve vlastní kůži. Ostatně, podle průzkumu zdravotního on-line portálu euroClinix se celých 10 procent žen pokaždé během sexu potýká s nejistotou ohledně své tělesné vizáže, přičemž podobnou úzkost prožívají jen pouhá 3 % mužů. (Jak vztahy prožívá asexuál?) 

Podle psycholožky Sarah Gervais z Univerzity v Nebrasce lidský mozek vnímá mužské tělo jako celek a ženské v detailech. Dobrou zprávou však je, že pánové jsou dámskou nahotou tak fascinováni, že nějakou celulitidu nebo vrásky přehlížejí. Když tedy na ně zbytečně (a hloupě) neupozorňujete…

Foto: ronstik, Shutterstock.com

Nemám moc malá prsa? Miláčku, co myslíš, neměla bych si je dát přece jen zvětšit?Foto: ronstik, Shutterstock.com

Milostné dovednosti

Tlak na výkon nepostihuje jen muže. Z různých anket a průzkumů vyplývá, že úzkost ohledně svých vlastních milostných dovedností postihuje až 25 % mužů a 16 % žen. V obou případech pak vinou strachu a nervozity dochází k potlačování sexuální touhy, převážně v počátečních vztazích, ale leckdy i v těch dlouhodobých. Pokud se s něčím takovým setkáte, věřte, že učený z nebe nespadl. A beztak je každý jiný, takže co platilo na Marka, Petrovi vadí. Hodně pomáhá komunikace a zpětná vazba. Jakmile vás partner ujistí, že to, co děláte, děláte dobře, nebudete se tolik stresovat.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

A teď tě ještě trochu svážuFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Tekutiny a pachy

Sex doprovází pot, sliny, vaginální sekrety, sperma a někdy i krev, nejen ta menstruační. Pro někoho divočina! Ten největší strašák je však jasný. Jelikož se vůně vaginy mění v souvislosti s cyklem, tak si zvlášť ženy dělají starosti s tím, jestli je jejich klín pro milence atraktivní. Tak jako upřímně, po jahodách rozkrok nevoní a nikdy nebude. Když není cítit rybinou, která poukazuje na infekční komplikaci, nemusíte si dělat starosti. (Jak to udělat, aby váš klín voněl a chutnal naprosto skvěle?)

Mezera v orgasmech

Psycholog Nathan Leonhardt z Univerzity v Torontu sledoval 1683 heterosexuálních párů a podle výsledků tvrdí, že muži mají dvakrát tolik orgasmů než ženy. Vědec to vysvětluje tím, že oproti dámám se mužská sexuální centra v mozku mnohem rychleji vzruší, takže celý proces je pro majitele penisu výrazně snadnější. I když tohle nejspíš víte, stejně se svým partnerem soupeříte – o čas, o čísla, o prožitky. Nebo chcete říct, že vám zmíněná nerovnost vůbec nevadí?

Nejistota ohledně tělesných funkcí

Jediná myšlenka na sex může spustit kýchání. Tělo si zkrátka v některých situacích dělá, co chce. Nejde ovládat a nedá se mu poručit. Lidé se během milování spontánně smějí, nebo naopak pláčou. A taky prdí. Jenže není prd jako prd. Když si „upšoukne“ vagina, která je v některých pozicích těsnější, říká se tomu vaginální flatulence. Do klína se při souloži dostane vzduch, který je posléze vytlačen ven. Nejedná se o plyny vypuzované konečníkem, ale i tak se za to ženy stydí. Pravdu? Znamená to, že jste naživu a máte sex. Proč si kvůli tomu přidělávat vrásky navíc?

A jestli náhodou odejde i ten skutečný prd, omluvte se a běžte dál. Pokud se kvůli nadýmání vyhýbáte sexu, cvičte, dodržujte pravidelnost v jídle a věřte, že i ten nejnažehlenější kravaťák někdy neudrží půlky u sebe!

Reklama

Načítám