Hlavní obsah

Příbuzní mezi slavnými: Věděli jste, že jsou jedna rodina?

Foto: Featureflash Photo Agency, bibiphoto, Shutterstock.com

Foto: Featureflash Photo Agency, bibiphoto, Shutterstock.com

Reklama

Příbuzenské vztahy jsou složité a často velmi rozvětvené, což každý, kdo se snažil vytvořit rodokmen své rodiny, jistě ví. Stává se tak, že celebrity jsou příbuzné s jinými celebritami nebo významnými osobnostmi, u nichž byste to vůbec nečekali.

Článek

Sestry Olsenovy nebo bratři Hádkovi nejsou pro nikoho novinkou. Ne všechny spřízněné celebrity se ale jmenují stejně. U některých jste o jejich příbuzenském vztahu možná neměli ani tušení. V tomto článku odhalíme, kdo je jedna rodina, i když třeba vzdálená.

Dakota Fanning (26) a vévodkyně Kate (38)

Americká herečka, která je před kamerou už od dětství a objevila se například ve filmu Šarlotina pavučinka (2006), je spřízněná s vévodkyní Kate, manželkou následníka trůnu prince Williama (37).

Jsou vzdálenými sestřenicemi a obě mají v rodokmenu jméno anglického krále Edwarda III. (✝64), který vládl mezi lety 1327–1377. Blonďatá herečka by měla být jeho 22. pravnučkou.

Foto: lev radin, Frederic Legrand - COMEO, Shutterstock.com

Jsou sestřenicemi přes několik kolenFoto: lev radin, Frederic Legrand - COMEO, Shutterstock.com

Emily Blunt (37) a Stanley Tucci (59) 

Příbuzenský vztah mezi herečkou z filmu Dívka ve vlaku (2016) a hercem z Ďábel nosí Pradu (2006) se vytvořil díky svatbě. Stali se švagrem a švagrovou.

Holohlavý chlapík je totiž od roku 2012 ženatý s literární agentkou Felicity Blunt (38). Ta je jednou ze tří sourozenců známé herečky.

Foto: lev radin, Kathy Hutchins, Shutterstock.com

K příbuzenství tady pomohla svatbaFoto: lev radin, Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Ralph Fiennes (57) a princ Charles (71) 

A máme tu další sepětí s britskou královskou rodinou. Tentokrát mezi hercem a britským následníkem trůnu, synem královny Alžběty II. (94). Herec a princ jsou podle všeho bratranci z osmého kolene.

Představitel Voldemorta ze série o Harry Potterovi je také vzdáleným příbuzným britského krále Jakuba II. Stuarta (✝67), který byl u moci pouhé tři roky, a to mezi lety 1685 a 1688.

Foto: Featureflash Photo Agency, bibiphoto, Shutterstock.com

Ralph Fiennes se může vytahovat příbuzenstvím s královskou rodinouFoto: Featureflash Photo Agency, bibiphoto, Shutterstock.com

Gwyneth Paltrow (47) a Kate Moennig (42) 

Kromě působení v zábavním průmyslu a hereckého povolání asi nemají tyto dvě ženy mnoho společného. Přesto je spojuje příbuzenská vazba. Blondýnka a černovláska jsou sestřenicemi. Katin otec je nevlastním bratrem Gwynethtiny matky.

Foto: lev radin, Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Herečky jsou vzdálené sestřeniceFoto: lev radin, Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Beyoncé (38) a Bianca Lawson (41) 

Pro americkou herečku je jistě čest, že ji pojí příbuzenský vztah s pěveckou královnou, i když pouze vzdálený. Stejná krev v tomto případě ale nehraje žádnou roli.

Přestože obě ženy sdílejí podobné vzhledové rysy, jsou pouze nevlastními sestrami. Stalo se to poté, co si Biančin otec herec Richard Lawson (73) vzal za ženu módní návrhářku Tinu Knowles (66), matku Beyoncé.

Foto: Dfree, Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Přestože jsou jen nevlastní sestry, jsou si čirou náhodou hodně podobnéFoto: Dfree, Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Ladislav Potměšil (74) a Otakar Brousek (62) 

Také prošedivělý herec alias Major Maisner z filmu Byl jednou jeden polda (1995) si příbuznost s významnou českou hereckou rodinou vyženil. Vzal si herečku a dabérku Jaroslavou Brouskovou (69), čímž získal za švagra jejího bratra Otakara přezdívaného Ťulda.

Foto: Profimedia.cz

I české herecké klany jsou propojenéFoto: Profimedia.cz

Jiří Štěpnička (73) a Miloslav Šimek (✝63) 

Komik a jevištní partner Jiřího Grosmanna (✝30) zemřel v roce 2004 na rakovinu. O jeho příbuzenství s Jiřím Štěpničkou se ovšem moc nevědělo. Byli to bratranci. Více se vídali až v dospělém věku, ale na jevišti se nesetkali nikdy. Štěpničkův otec Jan Samec (✝71) byl bratrem Šimkovy matky.

Foto: Profimedia.cz

Věděli jste, že Štěpnička a Šimek byli bratranci?Foto: Profimedia.cz

Petra Černocká (70) a Vlastimil Brodský (✝81) 

Propojení je i mezi dalšími českými herci. Čarodějnice Saxana byla Bróďovou o devětadvacet let mladší sestřenicí. Jako děti si spolu tedy moc nepohráli a více se stýkali, až když Černocká dospěla. Měli totiž chalupy kousek od sebe.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli velkému věkovému rozdílu se sblížili až v pozdějším věkuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám