Hlavní obsah

Proměna pokojů pro dva bratry školáky

Foto: bydlimhezky.cz

Foto: bydlimhezky.cz

Reklama

Jakmile děti dosáhnou školního věku, jejich potřeby na zařízení pokoje se změní. Je nutné pořídit dobře osvětlený pracovní stůl i pár praktických úložných prostor. Stále se však řiďte dětskými přáními. Potomci budou nadšeně zařizovat a potom i pečlivěji udržovat pořádek.

Článek

V rámci celkové proměny pražského bytu, který slouží čtyřčlenné rodině, došlo postupně k rekonstrukci všech místností. Tentokrát se do toho pustila sama autorka článku. A jak dopadly dva dětské pokoje pro dva bratry? Oba hoši potřebovali větší stoly, stylovější nábytek i dekorace a více úložného prostoru na jejich poklady. Důležité je také osvětlení na více místech, aby bylo praktické jak pro psaní úkolů (pracovní lampička nad stolem), tak pro odpočinek a hry (nový centrální lustr, emotivní LED osvětlení na garnýži a světelný „mrak“ nad lůžkem).

Děti se mohou do zařizování samy zapojit. Budete překvapeni, jak praktické a kreativní věci je napadnou. Navíc jsou pak při realizaci nadšené a dokážou více dodržovat pořádek, když je pokoj vybaven podle jejich přání.

Menší pokoj pro mladšího

V menším pokoji byla palanda nahrazena jednoduchou postelí. Má praktický výsuvný šuplík pro uložení her a je doplněna designovými polštářky. Vedle postele je na zdi tapeta se zajímavým vzorem, která určila barevné schéma celé místnosti.

Police ve tvaru stromu nezabrala mnoho místa z již tak malé místnosti a je praktická i zábavná zároveň. Hodiny jsou umístěny do pokoje záměrně – jeho malý obyvatel se bude brzy učit čísla. Tmu pro kvalitní spánek vytvoří zatemňovací závěs s úvazem z dřevěných korálků. Jsou praktické, přírodní a zároveň kopírují vzor tapety. Na míru udělané chaloupky pod stromem čekají na další drahocenné předměty. Vnitřky jsou natřeny modrou a šedou – barvami, které se opakují na tapetě.

Foto: bydlimhezky.cz

Postel doplnily designové polštářky, dole je úložný prostor. Zajímavým prvkem je i lustrFoto: bydlimhezky.cz

Větší pokoj s motivem přírody

Ve větším pokoji bydlí starší bratr. Stůl jsem umístila naproti oknu a vedle něj tak vzniklo místo na designové křeslo se spoustou polštářků a kovové police na medaile. Opět přibylo praktické osvětlení: jednak pracovní lampička a také jemná modrá lampa zavěšená přímo nad stolem.

Za postel jsem navrhla originální tapetu s přírodním námětem podle chlapcova přání. Doplnily ji police z masivního dřeva vyrobené truhlářem a jemně modrá výmalba na zdech po stranách postele – opticky oddělila odpočinkovou zónu od pracovní.

Novou skříňku na sportovní výbavu doplnily police, hodiny barevně ladící se zbytkem pokoje a magnetická tabule na fotky, výkresy a pohlednice. Nechybí pohodlná židle či koš na papír. Oblečení je v menší šatně oddělené závěsem.

Pracovní stůl jsem doplnila koženými úchytkami, které jsou i na posteli. Dekorace, jako je např. světelný panel na nápisy a vhodné lampy, doladily pokoj k chlapcově spokojenosti.

Foto: bydlimhezky.cz

Čtvercové police z masivního dřeva jsou na nejcennější poklady. Světlemodrá výmalba okolo postele opticky oddělila relaxační část pokoje od pracovníFoto: bydlimhezky.cz

A co takhle proměna pokojíčku pro předškolačku? Námořnický styl se líbí vždy a dekorace můžete měnit, jak je libo.

Reklama

Načítám