Hlavní obsah

Tři nápady na dětské pokoje: Takhle může bydlet i váš syn

Foto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařídit dětský pokojíček tak, aby vyhovoval přáním a fantazii svých obyvatel, jejich bezpečnosti i stylovým představám rodičů, může být někdy docela oříšek. Pojďte se podívat na tři originální pokojíky pro kluky. Necháte se inspirovat?

Článek

Budujete nový chlapecký pokojík anebo se chystáte na větší proměnu? Při výběru zařízení dbejte na kvalitní materiály a bytelné konstrukce, aby odolaly i větší zátěži v podobě zápolení či her. Nemáte nápad? Zeptejte se syna! Jako inspiraci přinášíme tři různé klučičí pokoje, které vytvořili profesionálové dětem na míru.

Řešení pokoje na míru

Jaké výhody může mít spolupráce s profesionály? Designérka a majitelka studia Little Design Miroslava Bienová popisuje svou praxi takto: „K projektům na míru rádi přistupujeme individuálně, s ohledem na přání dětí i rodičů. Zajímáme se o osobnost dítěte, jeho koníčky, temperament a zda více tíhne například k pohybovým nebo tvořivým aktivitám.“

Fantazii se meze nekladou

Podpořte představivost své ratolesti a vytvořte jí jedinečný pokojíček – řiďte se tím, co syna baví a čím se zabývá. Nic není nemožné a opravdu záleží jen na vaší obrazotvornosti. „Už jsme zařizovali pokojík pro mladého rybáře a muškaře, zapáleného vynálezce, vícero fotbalistických nebo cestovatelských pokojíčků i pokoj s postelí v podobě žluté ponorky. Fantazii v dětském interiéru se meze nekladou a za to jsme rádi,“ popisuje zkušenosti s výběrem témat pro kluky Miroslava Bienová.

1. Pro námořníka

Kdo by nechtěl mít svůj vlastní ostrov s visutým domečkem? Malý námořník si přál místo, kde bude moci ukrývat sebe i své poklady. A tak vznikl „dvoupodlažní“ pokojíček – dole je místo na spaní a nahoře prostor pro schovávání a plánování dobrodružných výprav.

Vysoká šatní skříň na oblečení i hračky je šikovně ukryta za posuvnými dveřmi a díky tomu nebrání volnému vstupu do pokoje. Místo je tak plně využito a přitom jde o jedinečné hřiště plné možností k dovádění, rozvoji, učení i nerušenému spánku.

Foto: Archiv Little Design

Na tabuli si malý námořník může kreslit mapy pokladů a v budoucnu trénovat psaní abecedyFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Textilní doplňky v pastelových barvách jsou vyrobeny na míru a jemně dotvářejí přímořskou náladu interiéruFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Malý námořník může ze svého domečku sledovat dění v pokoji naprosto nepozorovánFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Námořnické motivy prostupují celým pokojíčkem – loďky, mapa ostrova s pokladem i drobné rybkyFoto: Archiv Little Design

2. Po silnici i nad oblaky

V podkrovním pokojíčku s dopravní tematikou můžete potkat snad všechny dopravní prostředky! Rodiče si přáli v pokojíku vytvořit dostatek úložných prostor, širší lůžko a hlavně místo na hraní.

Kvalitní nábytek na míru je doplněn nástěnnou malbou oblačného nebe a hvězdnou oblohou. Design vybavení je vybírán s ohledem na růst dítěte, a tak lze pouhou změnou výmalby přeměnit pokoj na plnohodnotně teenagerský.

„I podkrovní místnosti je možné zařídit prakticky a hravě. To, že se zde nedá moc stavět do výšky, lze vyvážit nábytkem na míru chytře využívajícím zkosení stěn,“ říká designérka.

Foto: Archiv Little Design

Nástěnné dekorace v podobě letadélka a mráčků slouží jako poličky na odložení hrnečku, vystavení fotek či oblíbených plyšákůFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Zpod širokého lůžka je možné vysunout postel pro přespání kamarádů, budoucího sourozence nebo rodinných návštěvFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Hravá molitanová stavebnice potěšila celou rodinu a barevně dokreslila koncept pokojeFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Vestavěná skříň s posuvnými dveřmi efektivně řeší ukládání oblečení, hraček i knihFoto: Archiv Little Design

3. Skřítkova lesní mýtina

Prostorný a světlý pokoj se rodiče rozhodli svému tříletému synovi zařídit jako klidnou lesní mýtinu. Doplňky jsou laděny v teplých tónech, které působí harmonickým a konejšivým dojmem a podporují klidný spánek malého skřítka.

„Naší prioritou bylo vytvořit uprostřed pokoje velký hrací prostor obklopený spoustou úložných prostor na ukládání hraček a her. V budoucnu plánujeme úpravu výmalby a vznik pracovního koutu s rostoucím stolem a kvalitní židlí pro školáka,“ popisuje koncept designérka.

Foto: Archiv Little Design

Nástěnná dekorace stromu s veselými zvířátky dominuje volné stěněFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Zkosené podkroví inspirovalo postel ve tvaru domečku se šikmou sedlovou střechouFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Atmosféru lesa dotváří mechově zelený kobereček i polštářky v barvách mladých lístků, ryšavá liška, mlsný zajíček a shánčlivý ježekFoto: Archiv Little Design

Foto: Archiv Little Design

Pokoji dominuje dřevěný nábytek s bílou lazurou, který je doplněn lokálními svítidly pro zpříjemnění atmosféry a měkkými textilními doplňkyFoto: Archiv Little Design

Vizitka studia

Studio Little Design se specializuje na dětské interiéry. Designéři studia mají za sebou desítky originálních realizací pro holky i kluky a kromě projektů na míru vyvinuli i vlastní koncept rostoucího dětského nábytku. Seznámit se s ním můžete v showroomu v centru Prahy nebo na stránkách www.shop.littledesign.cz.

Uvažujete o proměně klučičího pokojíčku? Nechte se inspirovat vychytávkami do dětského pokoje. A podívejte se, čím dokážete dětský pokoj proměnit nejrychleji.

Reklama

Načítám