Hlavní obsah

Devadesátky, divočina na trampolíně i cestovatelské středy: jak zahnat nudu v zimních dnech

Foto: nm.cz

Foto: nm.cz

Reklama

Je tu únor a ústředním tématem hovorů i mediálních výstupů jsou stále počty nakažených, karantény, testy a očkování. Jestli rádi přijdete na jiné myšlenky, odměníte děti za vysvědčení a uvítáte příjemné odreagování, máme pro vás fajn tipy.

Článek

Všem školou povinným přejeme krásné pololetní prázdniny, a pokud máte to štěstí, že jednodenní volno plynule přechází v jarní prázdniny, tak vám přejeme co nejlepší počasí. Co s načatým únorem, kam vyrazit a kde něco zajímavého vidět a zažít?

Cestovatelské středy v Národním muzeu

První únorovou středu zahájilo pražské Národní muzeum tradiční cyklus besed cestovatele Rudolfa Švaříčka se zajímavými osobnostmi. Na koho se můžete těšit 9. února? Na sympaťáka popularizujícího rybolov a držitele světových rekordů Jakuba Vágnera (40) a na Mnislava Zeleného (78), věhlasného kulturního antropologa a odborníka na indiány, který navíc odhalí zkušenosti se šamanismem. Nezlevněné vstupné je 200 Kč a můžete tak procestovat celý svět.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Vágner procestoval kus světa a rád se o své zážitky podělíFoto: Profimedia.cz

Kam s dětmi za vysvědčení? 

Děti mají pololetní volno, dost možná jim začínají i jarní prázdniny. Kam vyrazit za zážitky?

Co si třeba zábavně zasportovat? Unikátní zábavu slibuje minigolf Prague Golf & Games, který se hraje ve tmě a hrací plochu osvětlují neonová světla. Hřiště je navíc obklopeno nasvícenými výjevy z české historie a můžete si poté zahrát deskovou hru nebo kulečník.

V čokoládovně Rodas v Šestajovicích je výjimečně otevřeno i v pátek 4. února odpoledne a pro děti mají připravený dárek za vysvědčení: pochutnají si na horké čokoládě a dostanou slevu 20 % na zážitkovou výrobu čokolád. Tak jestli to nemáte do středočeské obce daleko, udělejte si fajn výlet.

Odměnu pro školáky nachystala i táborská zoo, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů. Přinesou-li děti vysvědčení, čeká je zlevněný vstup, žáčky se samými jedničkami dokonce o polovinu.

A pokud máte rádi trochu akčnější zábavu, zkuste navštívit jump park. Například ostravský Enha Freestyle nabízí na 600 m² sportovní i freestyle trampolíny a parkourový park s molitanovou jámou.

Foto: enha.cz

Můžete si zaskákat, ale zkusit i pár adrenalinových trikůFoto: enha.cz

Seriál Devadesátky

Seriál Případy 1. oddělení (2014–16) byl inspirovaný skutečnými případy a těšil se obrovské popularitě. Česká televize právě vysílá šestidílnou minisérii Devadesátky, která ukazuje oblíbené vyšetřovatele už v první polovině 90. let, kdy pracovali na klíčových kauzách porevoluční doby: Discoland, orličtí vrazi i případ Mrázek. Svoboda devadesátek s sebou nesla i obrovský nárůst kriminality a policie měla co dělat, aby to ustála. Na scénáři se opět podílel bývalý šéf pražského oddělení vražd Josef Mareš (58), a jestli jste se ještě pro sledování nerozhodli, neváhejte!

Foto: Profimedia.cz

Tým herců a tvůrců (zleva): Peter Bebjak (51), Vasil Fridrich (45), Josef Mareš, Kryštof Bartoš (29), Ondřej Sokol (50) a Martin Finger (51)Foto: Profimedia.cz

Kvedlalové z Kvedlinburku

Dobrých deskovek není nikdy dost. Jednu takovou jsme vyzkoušeli. V Kvedlinburku se sešli nejlepší léčitelé a mastičkáři, kteří namíchají lektvar na všechny neduhy. Vaším úkolem je shromáždit nejlepší přísady a umíchat perfektní lék, ale váš kotlík přitom nesmí vybuchnout! Hra baví děti i dospělé: je sice potřeba trochu taktizování, ale jinak stačí umět počítat do dvaceti a zažijete spoustu legrace i nervů.

Foto: Archiv firmy

Skvěle hodnocená hra Kvedlalové z KvedlinburkuFoto: Archiv firmy

Žijte svůj nejlepší život

Chcete něco v životě změnit a plánujete žít zdravěji? Zkuste se s pomocí knihy lékaře a vědce Stuarta Farrimonda podívat na své každodenní návyky. Možná zjistíte, že váš den může být zdravější, šťastnější a produktivnější. Proč je osm sklenic vody denně moc, snídaně není nejdůležitější jídlo dne a chytré telefony nestojí za depresemi? Autor čtenáře provede typickým dnem a vědecká fakta představí srozumitelně a zábavně.

Foto: Archiv nakladatelství

Žijte svůj nejlepší život, Stuart Farrimond, nakladatelství Esence, 256 stranFoto: Archiv nakladatelství

Reklama

Související témata:

Načítám