Hlavní obsah

Proti nudě: Za Plácidem do Krumlova a Když se v zoo zhasne

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když jsme se dočkali babího léta, fakt je, že teplé dny pomalu končí. S nadcházejícím podzimem se ale máte na co těšit. Poradíme, kam zajít na koncert, kde se pokochat krásným designem a jaká knížka pohladí malé i velké.

Článek

Začal nový školní rok a dny dostanou opět neměnný řád a režim. O to víc si ale jistě vychutnáte a užijete různé kulturní akce, ať už během týdne, nebo o víkendu.

Věříme, že zážitky, sport a kultura již nebudou věci, které nám budou odepřeny a že nás čeká zajímavý podzim. S radostí vám opět budeme přinášet každý týden tipy na zajímavé akce.

Na Kampu za Mozartem

Jak se ještě chvíli nechat unášet na vlně léta? Vyrazte do Prahy na Kampu do zahrady domu dramatika, spisovatele a herce Jana Wericha poslechnout si klasickou hudbu v podání výjimečných a talentovaných umělců.

V úterý 7. září se můžete těšit na koncert brněnského dechového uskupení Parnas Quintet a v jejich podání na Mozarta či Bizeta, ale také například filmovou hudbu nebo staré maďarské tance. Duch představení odpovídá tomu, jak bral muziku Jan Werich. Nerozlišoval mezi vážnou a populární hudbou, ale jen mezi dobrou a špatnou.

Foto: werichovavila.cz

Kvinteto funguje od roku 2009 a slibuje skvělý zážitekFoto: werichovavila.cz

Českokrumlovský festival

V nádherném prostředí Českého Krumlova se letos v září koná již třicátý ročník Mezinárodního hudebního festivalu a bude to velkolepé. Program totiž zahájí galakoncertem pod širým nebem operní zpěvák Plácido Domingo, který se do Českého Krumlova vrací po deseti letech. Kromě něj vystoupí například i náš Adama Plachetka.

Nepůjde ale jen o operu. Cílem je představit různé hudební žánry včetně jazzu a popu. A nejen to, přijede i spisovatel bestsellerů Šifra mistra Leonarda nebo Andělé a démoni Dan Brown, aby zde představil svoji knihu pro děti Divoká symfonie.

Hlavní program se koná od 4. do 18. září a je opravdu nabitý. Určitě se ale vyplatí sledovat aktuální opatření.

Foto: Profimedia.cz

Plácido v Českém Krumlově, to nemůže dopadnout jinak než skvěleFoto: Profimedia.cz

Wannado: za sportem do Prahy

Že se mladá generace málo hýbe a raději vysedává u počítače? Nebylo to poslední měsíce se sportováním úplně jednoduché, ale blýská se na lepší časy. A protože s novým školním rokem často přichází i dilema, jaké kroužky dětem vybrat a jaký sport vyzkoušet, mohl by se hodit tip na tradiční rodinný sportovní festival Wannado, který mimo jiné podporuje ve sportu i lidi různě znevýhodněné.

Kromě toho, že si s dětmi vyzkoušíte nejrůznější typy sportů, můžete si sjet i překážkovou nafukovací dráhu nebo se vydovádět na laserové biatlonové střelnici. A také se tu můžete setkat se známými sportovci nebo soutěžit o hodnotné dárky.

Vyrazte v sobotu 4. září do pražského Braníka vybrat si sport na míru. Vstup je zdarma.

Foto: tammykayphoto, Shutterstock.com

Nevíte, na co má vaše dítě talent a vlohy? Festival dává možnost vyzkoušet si toho vícFoto: tammykayphoto, Shutterstock.com

Do kina na film Jedině Tereza

Sledovat filmy v pohodlí domova? Toho jste si užili až až, tak vyrazte do kina. Třeba na českou romantickou komedii režiséra Jaroslava Fuita Jedině Tereza, která má premiéru ve čtvrtek 9. září.

Meteorologa Tomáše (Igor Orozovič, 37) načapá jeho Tereza (Veronika Khek Kubařová, 34) v pěkně prekérní situaci. On jí to chce vysvětlit, ale ona nechce nic slyšet. Tomáš se jí pak snaží všemi možnými filmovými romantickými gesty přesvědčit, aby ho vzala na milost. Například napochoduje před její dveře s cedulemi jako v Lásce nebeské. Jenže nic nezabírá, a navíc mu začíná lézt do zelí charizmatický fotograf…

Foto: Luminar Film / CinemArt

Ve filmu se do sebe zamilovali ještě na střední škole, teď Tomáš doufá, že mu Tereza odpustí na základě filmových romantických gestFoto: Luminar Film / CinemArt

Žně designu v Bílovicích na Moravě

Že v září bývají žně, není žádná novinka. Ale v moravských Bílovicích bude mít žně design. Nečekejte však exkluzivní předměty nebo autorské šperky, představí se design věcí každodenního používání. Organizátoři výstavy by návštěvníkům a široké veřejnosti rádi ukázali, že design je všude kolem nás a že je to často výsledek týmové práce.

Akce Žně designu končí 8. září a probíhá ve výrobním areálu značky Egoé v Bílovicích na Zlínsku v rámci festivalu Wifič Ven. Cena za lístek je 490 Kč.

Foto: Žně designu

Design v běžném životě? Přijeďte do moravských Bílovic na výstavuFoto: Žně designu

Knížka pro děti: Když se v zoo zhasne

Pokud máte děti, vracíte se teď k pravidelným rituálům. Třeba k večernímu čtení pohádek. Pořiďte jim knížku Když se v zoo zhasne: Novináři vyprávějí pohádky. Najdete zde originální pohádkové příběhy o sedmi zvířátkách ze zoologické zahrady. Sloník Rufík, žirafa Mína, hrošík Pišta, opička Didi, lev Tobi, lední medvěd Iša a zebra Rézi milují pohádky na dobrou noc stejně jako lidská mláďátka. Příběhy jsou zábavné a zároveň poučné a doplněné něžnými ilustracemi Marie-Magdaleny Valentové. Výtěžek z prodeje knížky jde ve spolupráci s Kontem Bariéry na nákup dětských naslouchátek.

Foto: Albatros Media

Novináři se spojili a vznikla knížka plná krásných příběhů Foto: Albatros Media

A jestli se chystáte na houby, udělejte si test, jestli poznáte jedovaté od jedlých. A pak se vám budou hodit naše houbové recepty!

Související témata:

Načítám