Hlavní obsah

Rarášci – šťavnaté kuřecí řízky v pivním těstíčku

Hodnocení:
(128)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Také máte pocit, že při obalování řízků ulpí nejvíc surovin ani ne tak na mase jako na vašich rukách? Zapomeňte pro jednou na trojobal a naložte je do lahodného pivního těstíčka. Maso krásně zkřehne a tzv. rarášci budou parádně šťavnatí, a hlavně téměř bez práce.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecího masa
  • 2 vejce
  • 80 ml piva
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • sůl a pepř
  • tuk na smažení
  • bylinky podle chuti
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájejte proti vláknu na plátky. Pro party verzi dělejte řízečky malé, jinak můžete nechat větší. Hodí se i šťavnatější stehenní řízky nebo krůta.

Krok 2: Vejce prošlehejte s moukou, škrobem, hořčicí, prolisovaným nebo sušeným česnekem, sójovou omáčkou, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Zřeďte pivem a klidně přidejte i hrst sekaných bylinek (já dala pažitku, ale hodí se i petržel, medvědí česnek nebo libeček).

Krok 3: Maso nechte ve směsi alespoň 3 hodiny marinovat, nejlepší je ale nechat ho v ní přes noc.

Krok 4: V pánvi rozehřejte dostatečné množství řepkového oleje, sádla nebo přepuštěného másla a dvěma vidličkami do něj vkládejte kousky masa vždy i s trochou marinády. Pečte z obou stran dozlatova.

Krok 5: Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.

Z čeho máte řízky nejraději? Ze šťavnaté panenky, vepřové kýty, dietní krůty nebo snad celeru?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek