Hlavní obsah
3,3
(133)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také máte pocit, že při obalování řízků ulpí nejvíc surovin ani ne tak na mase jako na vašich rukách? Zapomeňte pro jednou na trojobal a naložte je do lahodného pivního těstíčka. Maso krásně zkřehne a tzv. rarášci budou parádně šťavnatí, a hlavně téměř bez práce.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecího masa
  • 2 ks vejce
  • 80 ml piva
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 5 lžic tuku
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte proti vláknu na plátky. Pro party verzi dělejte řízečky malé, jinak můžete nechat větší. Hodí se i šťavnatější stehenní řízky nebo krůta.

02.

Vejce prošlehejte s moukou, škrobem, hořčicí, prolisovaným nebo sušeným česnekem, sójovou omáčkou, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Zřeďte pivem a klidně přidejte i hrst sekaných bylinek (např. pažitku, ale hodí se i petržel, medvědí česnek nebo libeček).

03.

Maso nechte ve směsi alespoň 3 hodiny marinovat, nejlepší je ale nechat ho v ní přes noc.

04.

V pánvi rozehřejte dostatečné množství řepkového oleje, sádla nebo přepuštěného másla a dvěma vidličkami do něj vkládejte kousky masa vždy i s trochou marinády. Pečte z obou stran dozlatova.

05.

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.

Z čeho máte řízky nejraději? Ze šťavnaté panenky, vepřové kýty, dietní krůty nebo snad celeru?

Reklama

Související témata:

Načítám