Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také máte pocit, že při obalování řízků ulpí nejvíc surovin ani ne tak na mase jako na vašich rukách? Zapomeňte pro jednou na trojobal a naložte je do lahodného pivního těstíčka. Maso krásně zkřehne a tzv. rarášci budou parádně šťavnatí, a hlavně téměř bez práce.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecího masa
  • 2 ks vejce
    3
  • 80 ml piva
    1
  • 2 lžíce hořčice
    10
  • 3 lžíce hladké mouky
    1
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sójové omáčky
    6
  • 5 lžic tuku
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte proti vláknu na plátky. Pro party verzi dělejte řízečky malé, jinak můžete nechat větší. Hodí se i šťavnatější stehenní řízky nebo krůta.

02.

Vejce prošlehejte s moukou, škrobem, hořčicí, prolisovaným nebo sušeným česnekem, sójovou omáčkou, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Zřeďte pivem a klidně přidejte i hrst sekaných bylinek (např. pažitku, ale hodí se i petržel, medvědí česnek nebo libeček).

03.

Maso nechte ve směsi alespoň 3 hodiny marinovat, nejlepší je ale nechat ho v ní přes noc.

04.

V pánvi rozehřejte dostatečné množství řepkového oleje, sádla nebo přepuštěného másla a dvěma vidličkami do něj vkládejte kousky masa vždy i s trochou marinády. Pečte z obou stran dozlatova.

05.

Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.

Z čeho máte řízky nejraději? Ze šťavnaté panenky, vepřové kýty, dietní krůty nebo snad celeru?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 011,94 kJ
Bílkoviny33,53 g
Tuky5,37 g
Sacharidy13,79 g
Sůl2,36 g
SAFA2,2 g
Vláknina0,46 g
Cukry1,28 g
Související témata:

Načítám