Hlavní obsah

Rebarborovo-skořicové muffiny

Hodnocení:
(36)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
22 minut
Náročnost
nízká

K jaru neodmyslitelně patří růžové stonky rebarbory. Ta je nejen chutná, ale občas si ji dát je také zdravé. Poznejte i vy její tajemství v lahodných skořicových muffinech.

Ingredience pro:
12 dortíčků
  • 260 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce mleté skořice
  • sůl
  • 1 lžička vanilkového aromatu
  • 1 lžička mandlového aromatu
  • 200 g zakysané smetany
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • 4 stonky rebarbory
  • skořicový cukr
Článek

Postup

Krok 1: V míse vyšlehejte máslo dohladka, přidejte smetanu, vajíčka a vanilkové a mandlové aroma a ze všeho vyšlehejte hladkou hmotu.

Krok 2: V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr. Tuhle směs pak opatrně přimíchejte do tekuté části a nakonec přidejte drobně nakrájenou očištěnou rebarboru.

Krok 3: Hotovým těstem naplňte formičky na muffiny a vložte je na 20–22 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

Krok 4: Hotové, ještě horké muffiny posypejte skořicovým cukrem a můžete podávat.

Vyzkoušejte rebarboru i ke snídani, připravte si rebarborovou pochoutku s čokoládou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.