Hlavní obsah

Snídaně, která vás nastartuje: Rebarborová pochoutka s čokoládou

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Když už sezonní suroviny využíváte při přípravě obědů a večeří, proč si je nedopřát i při snídání? Ať už vám zbyl stonek rebarbory z víkendového pečení nebo si pro ni doběhnete speciálně kvůli téhle dobrotě do skleničky, budete nadšení.

Článek

Je to neuvěřitelně rychlé, je to dobré a je to plné „pomalé“ energie, tedy naprosto ideální na snídani. Rebarboru upečete, než si dáte ranní očistu, a pak už si zbytek doladíte do skleničky na snídani doma, nebo do krabičky na svačinu s sebou do práce. Jdete do toho s námi?

Trifle z pečené rebarbory

Na 2 porce potřebujete: 2 velké stonky rebarbory, 4 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce čokoládové granoly, 4 lžíce bílého jogurtu, mátu nebo meduňku na ozdobu

Postup: Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kousky a v zapékací misce promíchejte s cukrem. Troubu zapněte na 200 °C a rebarboru nechte odležet, než se rozehřeje. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut doměkka. Pak nechte trochu zchladnout. Do skleničky po vrstvách dejte rebarboru, granolu a bílý jogurt, vrstvení můžete klidně opakovat. Ozdobte kouskem bylinky a můžete servírovat!

Náš tip: Místo granoly použijte domácí pečené müsli nebo třeba skořicové čtverečky.

Formou svačinky do skleničky určitě potěšíte i vaše děti nebo partnera. A k rebarboře dejte klidně i pár jahod!

Reklama

Načítám