Hlavní obsah
3,8
(9)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Klasické kuře na paprice bývá moukou zahuštěná smetanová omáčka, naše kuře na paprice je mnohem zdravější. Omáčka plná zeleniny a bez jediného gramu mouky. Část masa navíc nahrazuje cizrna, takže můžeme směle mluvit o zdravém jídle, které milují i děti.

10 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks kuřecích čtvrtek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 ks cibule
  • 3 ks čerstvých červených paprik
  • 2 ks rajčat
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 plechovka cizrny
  • 1/2 ks citronu
Článek

Pokud vaříte jen pro dospělé nebo milovníky pálivého, přidejte i trochu ostré papriky či chilli. A nálev z cizrny rozhodně nevylévejte, vyrobíte z něj skvělou veganskou majonézu nebo sněhové pusinky bez bílků.

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 200 °C. Kuřata ze všech stran osolte, opepřete a poprašte paprikou. Vložte v pekáči, ke kterému máte víko, do trouby a nechte kůži asi 15 minut zatáhnout.

02.

Mezitím očistěte a na kostky pokrájejte cibule, papriky a rajčata. Přidejte je ke kuřeti, osolte, opepřete a poprašte paprikou, přidejte bobkové listy, přiklopte poklicí nebo alobalem a vraťte do trouby, kde jste teplotu snížili na 180 °C. Pečte asi hodinu doměkka.

03.

Maso vyndejte stranou, zeleninu rozmixujte spolu se smetanou a šťávou a kůrou z poloviny menšího citronu dohladka. Ochutnejte a případně dosolte. Maso oberte (nebo nechte vcelku), vraťte do omáčky, přidejte scezenou cizrnu a společně prohřejte.

04.

Podávejte s rýží, vločkovým knedlíkem, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.

Načítám