Hlavní obsah

Bábovka s kompotovaným ovocem

Hodnocení:
(49)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Chcete upéct krásný a rychlý moučník? Pak musíte vyzkoušet skvělou bábovku s kompotovaným ovocem, na kterou nám poslala recept čtenářka Jana Slepičková z Mníšku pod Brdy. Příprava těsta vám nezabere víc než 10 minut a ingredience na ni budete mít určitě kdykoli po ruce!

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 380 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 100 ml oleje
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 meruňkový kompot
Článek

Postup 

Krok 1: U téhle bábovky vše zvládnete v několika málo krocích. Do mísy nasypte mouku, cukr a prášek do pečiva a vše promíchejte. Pak přidejte olej a celá vejce.

Foto: Petr Makovička

Krok 2: U kompotovaného ovoce (my jsme použili meruňky) záleží na jeho velikosti. Třešně nebo kostičky dýně bude stačit pokrájet na poloviny nebo je můžete i nechat celé, meruňky už je potřeba trochu pokrájet. Ovoce přidejte do mísy a přilijte i asi 1 dl šťávy z kompotu. Vařečkou vše promíchejte v hladké těsto. Pokud by vám přišlo příliš husté, přilijte ještě trochu šťávy, v opačném případě můžete přisypat trochu mouky.

Krok 3: Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Jestliže používáte formu silikonovou, tento krok klidně vynechejte. Do formy následně rovnoměrně nalijte těsto, vložte ji do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 45–50 minut. Hotovo!

ynezorPumanzeSaNyknalC