Hlavní obsah

Vynikající vajíčková pomazánka

Hodnocení:
(68)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Vzpomínáte na vaječnou pomazánku? Nejen kolem Velikonoc ji dělaly snad všechny maminky a oblíbená byla i ke svačině v mateřských školkách. Připravte si ji s námi.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pažitka
  • 1 tmavý chléb
  • 1 čerstvý mletý pepř
  • 1 sůl
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 vejce
  • 100 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Máslo nejdřív nechte změknout, aby se dobře šlehalo, a vajíčka uvařte natvrdo (od začátku varu asi 8 minut).

Krok 2: Uvařená vajíčka zalijte několikrát studenou vodou, až vychladnou. Pak je oloupejte a nastrouhejte najemno.

Krok 3: V míse ušlehejte máslo do hladké pěny, přidejte nastrouhaná vajíčka, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli, podle chuti přimíchejte také plnotučnou hořčici, sůl a jemně mletý pepř.

Krok 4: Pomazánku dobře umíchejte, pokud ji chcete mít hodně jemnou, klidně ji ještě prošlehejte elektrickým šlehačem. 

Krok 5: Pomazánku nechte chvíli v teple odpočinout, aby máslo neztuhlo, a mažte ji na čerstvý tmavý chléb. Je prostě úžasná!

Co říkáte, zkusíte ji?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek