Hlavní obsah

Dezerty s láskou: Inspirace na dobroty ve tvaru srdce a jak je upéct i bez formy

Foto: artem evdokimov, Shutterstock.com

Foto: artem evdokimov, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máj je tady a s ním přichází čas lásky a romantiky. Co by však mohlo lépe vyjádřit tento cit než dezert ve tvaru srdce? Tato kreativní a lahodná jídla potěší muže i ženu, malé i velké. Připravit je není složité a díky našemu videonávodu to zvládnou i začátečníci. Pak už je jen na vás, jak je ozdobíte – i tady vám pomůžeme s inspirací v bohaté galerii.

Článek

Květnu se říká měsíc lásky. Jak si ho tedy nejlépe užít od prvního dne? Odpověď zní: S něčím sladkým na talíři.

Pokud jste odvážní nebo ostřílení pekaři, připravte klasický honosný dort ve tvaru srdce. Jestliže máte doma formu v tomto tvaru, máte vyhráno! Pro ty, kteří ji však nevlastní a prozatím si ji ani pořizovat nechtějí, máme hned 3 tipy, jak vykouzlit „srdečný“ dort.

  • Tip č. 1: Jak na dort ve tvaru srdce z klasického kulatého základu, vám ukážeme v tomto videu.
  • Tip č. 2: Pokud budete srdce připravovat z obdélníkové formy, srdce si předem předkreslete na papír, vystřihněte si šablonu a podle ní z upečeného plátu těsta vykrojte požadovaný tvar.
  • Tip č. 3: Připravte dortové těsto a upečte ho ve dvou různých formách - jedné kulaté a druhé hranaté. Rozkrojte korpus ve tvaru kruhu napůl, abyste získali dva polokruhy, a ty umístěte ke dvou sousedním hranám čtvercového korpusu tak, aby vytvořily tvar srdce.

Nejlepší korpus

Když už víte, jak srdce vytvořit a jakou formu vybrat, zaměříme se na těsto. Vyberete si krásně červené, kakaové, nebo mrkvové? Také klasický světlý piškot udělá velkou parádu.

Galerie dortů

A nyní už přejdeme k samotné inspiraci. Ať hledáte originální výzdobu, nebo co nejsnazší způsob přípravy, zde každý najde to své od srdce.

Načítám