Hlavní obsah
2,8
(1097)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jemný, nadýchaný a vhodný i pro celiaky. Takový je tvarohový koláč s bílou čokoládou, na který vám všeho všudy stačí tyto dvě ingredience a vajíčka.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 250 g tučného tvarohu
  • 5 ks vejce
  • 300 g bílé čokolády
Článek

Postup

01.

Vejce a tvaroh nechte zteplat na pokojovou teplotu. Troubu vyhřejte na 175 °C, a jestli má funkci cirkulace vzduchu, zapněte ji. Koláčovou formu (nejlépe s odnímatelným okrajem) o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

02.

Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a nechte trochu vychladnout. Tvaroh prošlehejte se žloutky a za stálého míchání přilijte rozpuštěnou čokoládu. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte k tvarohu.

03.

Těsto nalijte do připravené formy a pečte 50 až 60 minut dozlatova, až povrch zpevní. Poté troubu vypněte a koláč v ní nechte 15 minut odpočívat. Teprve pak ho vyndejte, vyjměte z formy a nechte úplně vychladnout.

Jaký nejmenší počet ingrediencí potřebujete na přípravu jednoduchého dezertu?

Reklama

Související témata:

Načítám