Hlavní obsah

Tvarohový koláč jen ze 3 ingrediencí

Hodnocení:
(1005)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Jemný, nadýchaný a vhodný i pro celiaky. Takový je tvarohový koláč s bílou čokoládou, na který vám všeho všudy stačí tyto dvě ingredience a vajíčka.

Ingredience pro:
1 koláč
  • 250 g tučného tvarohu
  • 5 vajec
  • 300 g bílé čokolády
Článek

Postup

Krok 1: Vejce a tvaroh nechte zteplat na pokojovou teplotu. Troubu vyhřejte na 175 °C, a jestli má funkci cirkulace vzduchu, zapněte ji. Koláčovou formu (nejlépe s odnímatelným okrajem) o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

Krok 2: Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a nechte trochu vychladnout. Tvaroh prošlehejte se žloutky a za stálého míchání přilijte rozpuštěnou čokoládu. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte k tvarohu.

Krok 3: Těsto nalijte do připravené formy a pečte 50 až 60 minut dozlatova, až povrch zpevní. Poté troubu vypněte a koláč v ní nechte 15 minut odpočívat. Teprve pak ho vyndejte, vyjměte z formy a nechte úplně vychladnout.

Jaký nejmenší počet ingrediencí potřebujete na přípravu jednoduchého dezertu?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.