Článek
Výhodou při pečení domácích sušenek ve stylu koka je, že těsto nemusíte dávat nijak odležet. Všechny ingredience zpracujete dohromady a můžete rovnou tvarovat sušenky. Doporučujeme použít kvalitní máslo a nenahrazovat ho rostlinnými alternativami.
Postup
01.
Příprava těsta je opravdu jednoduchá. Do mísy nasypejte sypké suroviny: hladkou mouku, kakao, moučkový cukr, strouhaný kokos a špetku soli. Promíchejte metličkou.
02.
K sypkým surovinám přidejte žloutek a změklé máslo a rukama nebo pomocí robotu zpracujte v hladké těsto.
03.
Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem.
04.
Z těsta tvořte kuličky o velikosti třešně a skládejte je na plech. Každou pak rozmáčkněte vidličkou, aby vzniklo žebrování.
05.
Sušenky vložte do rozehřáté trouby a pečte 10 minut. Poté je nechte na plechu vychladnout, během toho dojdou.