Hlavní obsah
4,8
(5)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Co s přebytkem jablek? Spárujte je s karamelem a skořicí! A udělejte si k nim rychlou křupavou vafli z kupovaného listového těsta.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Vafle
  • 1 balení listového těsta
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
Karamelová jablka
  • 3 lžíce másla
  • 5 ks jablek
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 lžička škrobu
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte a nakrájejte na osminky. Do hrnce dejte máslo, do něj polovinu cukru, skořici, škrob, vanilkový extrakt a sůl. Zamíchejte, přidejte jablka a duste asi 15 minut.

02.

Listové těsto posypejte cukrem a skořicí. Vyválejte na 5 mm tenký plát, nakrájejte na čtverce, které se vejdou do vaflovače, a upečte dozlatova.

03.

Na horké vafle dejte jablka, polijte trochou šťávy z jablek, ozdobte šlehačkou a posypejte skořicí. Jak správně ušlehat šlehačku?

Vafle jsou vynikající naslano. Udělejte si cuketové vafle se sýrem nebo vafle ze zbylých brambor. A jestli si hlídáte lepek anebo držíte keto dietu, upečte si bezlepkové sýrové vafle z mandlové mouky.

Reklama

Související témata:

Načítám