Hlavní obsah

Bezlepkové sýrové vafle aneb „Smažák“ bez smažení

Hodnocení:
(226)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
3 minuty
Doba vaření
3 minuty
Náročnost
nízká

Tahle nízkosacharidová dobrota je něco mezi vaflí a smažákem, nicméně bez mouky, trojobalu a bez smažení. Takže vlastně (téměř) dietní! A co je hned po skvělé chuti to nejlepší? Hotovo máte za 5 minut, takže si tuhle pochoutku můžete dopřát i k snídani.

Ingredience pro:
2 vafle
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mandlové mouky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýru
  • 2 lžíce strouhaného sýru
Článek

Postup

Krok 1: Vaflovač zahřejte, nepřilnavý není ani třeba potírat tukem. Vajíčko prošlehejte a přidejte mandlovou mouku a 1/2 hrnku nastrouhaného sýru (já jsem dala čedar, ale hodí se i mozzarella, gouda či eidam). Mandlovou mouku můžete vynechat, ale vaflím dodá „těstovější“ strukturu.

Krok 2: Pro extra křupavé vafle nejprve do formy rozložte trochu sýra samotného a až poté lžící nebo stěrkou rozetřete těsto, množství vystačí na 2 kusy. Zavřete a pečte 2–3 minuty dozlatova.

Krok 3: Podávejte jen tak, s vajíčkem, anglickou slaninou a javorovým sirupem nebo třeba se šunkou jako sendvič.

A když už jste oprášili vaflovač (nebo jako my toustovač s nástavcem na vafle), vyzkoušejte i sýrové vafle ze zbylých brambor nebo cuketové vafle s mozzarellou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek