Hlavní obsah

Cuketová pizza s nivou

Hodnocení:
(32)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nevíte, jak naložit s velkou úrodou cuket? Vyzkoušejte jednoduchou pizzu, tak kterou nepotřebuje hromadu surovin. Těsto je osvědčená klasika a cuketa dokonale ladí jak s nivou, tak i se zakysanou smetanou. Na konci přidáte už jen rukou a pochutnáte si jako v pizzerii!

Ingredience pro:
2 pizzy
Na těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje
Na dohotovení
  • 1 cuketa
  • 200 g sýru Niva
  • 250 g zakysané smetany 20%
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • čerstvá rukola
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Do vlažné vody rozdrobte droždí. Přidejte cukr a lžičku mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek

Krok 2: Do velké mísy nasypte mouku a smíchejte ji se solí. Pak přidejte olej,  kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte ho kynout na teplém místě asi 40 minut. 

Krok 3: Zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Směs pak osolte a opepřete. Místo smetany můžete použít i ricottu. 

Krok 4: Cuketu nakrájejte na plátky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte na malé kousky. 

Krok 5: Těsto rozdělte na dva díly a z každého vyválejte placku asi půl centimetru vysokou. Potřete je zakysanou smetanou, přidejte plátky cukety a sýr. Pizzy pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po upečení je ozdobte rukolou, pokapejte olivovým olejem a podávejte. 

Každý správný milovník cuket je v létě schopen ji propašovat v podstatě do jakéhokoli jídla. Zde jsou naše nejlepší cuketové recepty. Všechny jsme pro vás poctivě otestovali!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek