Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Konečně mrkvičky k nakousnutí, které ocení i děti. Stačí je jen upéct z pizza těsta a samotnou zeleninu propašovat do tvarohové pomazánky.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 1 balení těsta na pizzu
  • 1 ks vejce na potření
  • 2 ks mrkve
  • 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 100 g krůtí šunky
  • 100 g goudy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
Článek

Slané pizza kornouty s mrkví vypadají na první pohled složitě, ale ve skutečnosti jde o snadný a rychlý recept. Pokud je nebudete chtít plnit mrkvovou pomazánkou, skvěle jim sluší také pomazánka z červené řepy nebo tvarohová pomazánka s jarní cibulkou.

Postup

01.

Předválené těsto na pizzu nakrájejte na proužky o šířce 2 cm. Naviňte je na kovové formičky ve tvaru kornoutku a umístěte na plech s pečicím papírem. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte při 180 °C 15-20 minut.

Tip: Formičky můžete vytvarovat z kusu alobalu.

02.

Na náplň uvařte zbylá dvě vejce natvrdo. Mrkve nastrouhejte najemno, osolte je a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Šunku nakrájejte na co nejmenší kousky nebo ji také nastrouhejte, přidejte ji k mrkvi společně s nastrouhaným sýrem a vejci, tvarohem, pažitkou, hořčicí, solí i se špetkou cukru. Vše promíchejte a nechte chvíli odležet v lednici.

03.

Upečené kornoutky nechte vychladnout a poté je plňte pomocí sáčku nebo lžíce mrkvovou pomazánkou. Na ozdobu do každé mrkvičky vpíchněte pár snítek omyté mrkvové natě.

Načítám