Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Milovníci těstovin jistě ocení další variantu tohoto pokrmu – tentokrát nejen s rajčaty, ale i s klobásami. Toto jídlo je výborné a přitom velmi rychle hotové: prostě značka ideál pro všední dny, kdy potřebujete mít oběd či večeři pro rodinu rychle na stole.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g těstovin
  • 3 ks klobásy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
Článek

Těstovinové recepty jsou skvělé – mimo jiné proto, že bývají rychle hotové. To platí i o těchto těstovinách s klobásou, které můžete mít na stole do půl hodiny. Použít lze špagety, ale i jakékoli krátké těstoviny, záleží, co máte doma. A jestli není klobása vaše oblíbená uzenina, můžete ji nahradit třeba šunkou a určitě se hodí také i italská klobáska salsiccia. Vyplatí se použít kvalitní sušená rajčata a místo sterilovaných krájených můžete dát i drcená.

Postup

01.

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, nakrájejte cibuli, česnek a klobásky (na kostičky). Na pánvičce rozpalte olej a na něm osmahněte nejdřív cibulku a chvíli po ní česnek. Přidejte kousky klobásky, a pokud to jde, klidně je ještě vařečkou rozdělte na menší kousky.

02.

Až bude klobása opečená, přidejte k ní na kousky nakrájená sušená rajčata a asi tak dvě minuty zlehka restujte. Poté vlijte drcená či krájená rajčata z konzervy, vývar a přidejte bazalku. Zamíchejte. Nechte probublávat dvě minuty a poté vmíchejte uvařené a scezené těstoviny. Ochutnejte a případně osolte, ale opatrně, klobása i sýr jsou dost slané. Porce na talířích posypejte strouhaným parmezánem.

Tip: Máte-li rukolu, můžete jídlo doplnit hrstí lístků.

>>>Milovníci italské kuchyně jistě ocení další recepty na těstoviny a rizota

Načítám