Článek
Těstovinové recepty jsou skvělé – mimo jiné proto, že bývají rychle hotové. To platí i o těchto těstovinách s klobásou, které můžete mít na stole do půl hodiny. Použít lze špagety, ale i jakékoli krátké těstoviny, záleží, co máte doma. A jestli není klobása vaše oblíbená uzenina, můžete ji nahradit třeba šunkou a určitě se hodí také i italská klobáska salsiccia. Vyplatí se použít kvalitní sušená rajčata a místo sterilovaných krájených můžete dát i drcená.
Postup
01.
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, nakrájejte cibuli, česnek a klobásky (na kostičky). Na pánvičce rozpalte olej a na něm osmahněte nejdřív cibulku a chvíli po ní česnek. Přidejte kousky klobásky, a pokud to jde, klidně je ještě vařečkou rozdělte na menší kousky.
02.
Až bude klobása opečená, přidejte k ní na kousky nakrájená sušená rajčata a asi tak dvě minuty zlehka restujte. Poté vlijte drcená či krájená rajčata z konzervy, vývar a přidejte bazalku. Zamíchejte. Nechte probublávat dvě minuty a poté vmíchejte uvařené a scezené těstoviny. Ochutnejte a případně osolte, ale opatrně, klobása i sýr jsou dost slané. Porce na talířích posypejte strouhaným parmezánem.
Tip: Máte-li rukolu, můžete jídlo doplnit hrstí lístků.
>>>Milovníci italské kuchyně jistě ocení další recepty na těstoviny a rizota