Hlavní obsah

Středomořské těstoviny z jednoho hrnce

Hodnocení:
(52)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Jednodušší už to být nemůže! Nakrájí se zelenina, přidají se špagety a všechno se uvaří v jednom hrnci. Zkoušeli jste už tento způsob přípravy těstovin? Dnes letní varianta se středomořskou zeleninou.

Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g špaget
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 50 g oliv zelených
  • 100 g sterilovaných artyčoků
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1.5 hrsti strouhaného parmazánu
  • 2 špetky pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

Krok 1: Ve větším hrnci přiveďte k varu kuřecí (ale klidně i zeleninový) vývar. Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky, stroužek česneku nasekejte na plátky. 

Krok 2: Když vývar vaří, dejte do něj kvalitní špagety, celá cherry rajčata, tmavé i zelené olivy, nakládané artyčoky, cibuli a česnek. Zamíchejte a společně vařte, dokud těstoviny nezměknou.

Krok 3: Když jsou špagety měkké, do hrnce zamíchejte strouhaný parmazán (ten zbylou tekutinu zahustí) a čerstvě namletý pepř. Až nyní dle chuti osolte. 

Foto: Svatava Vašková

Je to rychlé, bez nádobí, zdravé, a ještě si pochutnáte

Krok 4: Těstoviny ihned podávejte s čerstvou bazalkou. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 8. 2021

Reklama

Sdílejte článek