Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Loni jsem na internetu zahlédla zajímavé cukroví z lyofilizovaných malin, kokosu a netradičně i kefíru. Ale mně se ke kokosu hodí spíš mango. Tato tropická kombinace překvapivě skvěle funguje i ve vánočním cukroví.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 kusů
  • 160 ml kefíru
    7
  • 120 g strouhaného kokosu
  • 100 g lyofilizovaného ovoce
  • 200 g čokoládové polevy
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Lyofilizované, tedy mrazem sušené, mango se dá koupit v prodejnách s ořechy nebo zdravou výživou. Má velmi výraznou chuť a dokonale se hodí ke kokosu.

Postup

01.

Lyofilizované mango rozemelte ve food procesoru na prach (dá se pořídit i mleté). Poté ho zamíchejte se strouhaným kokosem a kefírem. Vzniklou směs dejte na cca 2 hodiny do mrazáku ztuhnout. Pak z ní vytvarujte kuličky.

02.

Čokoládovou polevu rozpusťte, jednotlivé kuličky v ní obalte a nechte ztuhnout. Cukroví skladujte v chladničce a s jeho spotřebou neotálejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie500,68 kJ
Bílkoviny1,44 g
Tuky8,85 g
Sacharidy8,41 g
Sůl0,03 g
SAFA7,35 g
Vláknina1,61 g
Cukry7,79 g

Načítám