Hlavní obsah

Reese Witherspoon: Pravá blondýnka 3 a její další role

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelka Elle Woods potvrdila už v červenci 2018, že Pravá blondýnka 3 se chystá. Od té doby bylo zase ticho po pěšině, až do nedávna. Je potvrzeno, že práce na scénáři probíhají. Co dalšího se o připravovaném filmu ví? A jak se blonďatá herečka měnila v průběhu kariéry?

Článek

„Kdo si myslí, že oranžová nahradí růžovou, je blázen!“ – to je jedna z nejlepších hlášek z Pravé blondýnky, která ovládla rok 2001. Po velkém úspěchu přišla v roce 2003 i dvojka, ale ta už tolik nezabodovala. Třetí pokračování by však mohlo být velkolepé. Datum ještě není potvrzeno, ale nadějí budiž to, že práce na scénáři probíhají!

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon jako Pravá blondýnka v roce 2001Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon (44) prozradila, že film bude plný legrace, módy a feministických témat. Také nebudou chybět známé postavy Paulette (Jennifer Coolidge, 58) nebo Emmett (Luke Wilson, 48), manžel Elle Woods. Jupí! Při čekání na třetí pokračování si zkraťte čas tím, že si zopakujete nejvýraznější role téhle nestárnoucí herečky, která umí zahrát naivní blondýnku i pěknou mrchu.

1991: V měsíčním svitu

Tento film byl hereččin debut. Bylo jí čtrnáct let a zahrála si stejně starou dívku Dani, která prožívá svojí první lásku se sedmnáctiletým Courtem Fosterem (Jason London, 47). Jenže se do něj zamiluje i její starší sestra Maureen (Emily Warfield, 47) a drama je na světě. Tady je jasně vidět, že její dcera Ava (20) je její kopií.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Reese Witherspoon, Jason London, Emily Warfield. Původně se hlásila na kompars, získala ale hlavní roliFoto: Profimedia.cz

1998: Městečko Pleasantville

V romantickém a trochu fantasy snímku ztvárnila sestru Tobeyho Maguirea (44). Dva středoškoláci se shodou náhod ocitnou uvnitř černobílého seriálu, který se odehrává v padesátých letech. Tehdy 21letá herečka byla za svůj výkon velmi kladně hodnocena filmovými kritiky.

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon jako Jennifer. Snímek tehdy získal Oscara za filmovou hudbuFoto: Profimedia.cz

2002: Holka na roztrhání

Éra romantických komedií byla na vrcholu a v jedné z nich se ocitla mezi dvěma muži i křehká blonýdnka. Nový vztah se synem starosty (Patrick Dempsey, 54) vypadá nadějně a chystá se svatba. Jenže to by nesměla být už jednou vdaná! Odjíždí proto do svého rodného města vyřešit někdejší sňatek, který vznikl v opilosti. Jenže skoro exmanžel (Josh Lucas, 48) už vůbec není tak hrozný, jak býval...

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon hraje ve filmu úspěšnou mladou dámu před vdáváním. Pamatujete, když letěl tenhle účes s natočenými konci?Foto: Profimedia.cz

2005: Walk the Line

Film vás nechává nakouknout do života amerického zpěváka Johnnyho Cashe (†71) a jeho druhé životní lásky, zpěvačky June Carter (†73). Role jí vynesla Oscara. Legendu country si zahrál Joaquin Phoenix (45) a my tleskáme také za to, že ve filmu oba herci doopravdy zpívali!

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon se pro roli June Carter proměnila v brunetkuFoto: Profimedia.cz

2012: Tohle je válka!

Pro romantické komedie je snad stvořená a v tomto snímku jí to moc sluší. Znovu se musí rozhodovat mezi dvěma osudovými muži. Tentokrát mezi policejními agenty a nejlepšími kamarády, které ztvárnili Chris Pin (39) a Tom Hardy (42). Jejich přátelství naruší fakt, že se oba zamilovali do stejné ženy. Jak tento trojúhelník skončí?

Foto: Profimedia.cz

Mezi zájemci o role byl i Bradley Cooper (45) nebo James Franco (42). Finální výběr ale nemohl být lepší!Foto: Profimedia.cz

2014: Divočina

Snímek Divočina a hereččin výkon si vysloužily spoustu obdivu i nominací, i když žádnou z nich neproměnily. Životopisný film zachycuje spisovatelku Cheryl Strayed při zdolávání nejdelší a nejnáročnější stezky v Americe (Pacific Crest Trail). Tohle dobrodružství se zdálo být tím nejlepším lékem na její životní krizi, kdy jí zemřela matka, rozpadlo se manželství a do toho ještě propadla drogám.

Foto: Profimedia.cz

Jako Cheryl Strayed se pouští do treku dlouhého 1770 kilometrů a snaží se zase postavit na vlastní nohyFoto: Profimedia.cz

2017: Sedmilhářky

Reese Witherspoon byla jako uštěpačná a panovačná Madeline v Sedmilhářkách naprosto skvělá a společně s ní i Nicole Kidman (52), Zoë Kravitz (31), Shailene Woodley (28) a v druhé sérii i Meryl Streep (70). Parta kamarádek proti celému světu alias maloměstu Monterey a jejich tajemství a intriky – napínavá podívaná!

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon v první sérii jako Madeline, která prochází manželskou krizí a nevěrouFoto: Profimedia.cz

2019: The Morning Show

Posledním úspěchem je opět seriál, tentokrát s názvem The Morning Show. Hlavní role se vedle Reese Witherspoon zhostila ještě Jennifer Aniston (51). Seriál vám umožní nahlédnout, co stojí za výrobou ranního zpravodajského pořadu a scénář je propleten tématy souvisejícím s hnutím #MeToo.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu má tmavší paruku, která jí zbytečně přidává léta. Blond je blond, nemyslíte?Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám