Hlavní obsah
3,2
(79)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Hledáte tip na luxusní dezert, který je hotový za chviličku? Vyzkoušejte populárni řezy Florida a svoji návštěvu naprosto uchvátíte.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Spodní vrstva
  • 5 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 4 lžíce vody
  • 160 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
Prostřední vrstva
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • 3 ks žloutků
  • 200 g másla
Horní vrstva
  • 5 ks bílku
  • 250 g cukru moučka
Na ozdobu
  • 100 g mléčné čokolády
Článek

Postup

01.

Začněte spodní vrstvou. Žloutky utřete s cukrem a vodou, přidejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh z bílků, zlehka propracujte a těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 stupních Celsia asi 25 minut. Základ nechte vychladnout.

02.

V mléce v kastrůlku rozmíchejte mouku, přiveďte k varu a svařte v hustou kaši. Vanilkový cukr vyšlehejte s cukrem, máslem a žloutky (kdo se bojí syrových žloutků, může je vynechat). K základu přidejte uvařenou kaši a krém namažte na spodní placku.

03.

Pak už zbývá jen sněhová čepice. Do velkého hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu a v jiné kovové míse, kterou vložíte do páry, vyšlehejte bílky, do kterých postupně po lžících přidávejte moučkový cukr. Když je hmota krásně lesklá a pevná (vařečka by v ní měla stát), potřete jí prostřední vrstvu. Nechte zchladnout, posypte nahrubo strouhanou čokoládou, a máte hotovo. Chce to jen ještě chvíli uležet!

Související témata:

Načítám