Hlavní obsah

Říjen v kostce: Neštěstí na place a ženy v politice

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože to může vypadat, že se v říjnu neřešilo nic jiného než volby do Poslanecké sněmovny a zdraví prezidenta, uplynulý měsíc zajímavými událostmi nešetřil. Proč přišla japonská princezna o šlechtický titul a kdo se vykašlal na královnu Alžbětu? A samozřejmě, Alec Baldwin...

Článek

Politické změny hýbaly Českou republikou i světem a ženy hrály v mnohých z nich hlavní roli. Byli jsme svědky dalších historických milníků, nešťastných náhod či překvapivých odhalení. Pokud vám však některé zprávy utekly, nezoufejte. Vždyť právě čtete přehled těch nejdiskutovanějších.

Princezna a chuďas? 

V zemi vycházejícího slunce to pěkně vřelo. Japonská princezna Mako (30) se totiž i přes protesty občanů vdala za svého bývalého spolužáka Keie Komura (30), který má do urozenosti hodně daleko. Kvůli lásce se nevěsta vzdala svého titulu, postavení, života v přepychu i daru v hodnotě 1,3 milionu dolarů.

Samotná veselka proběhla ve skromném duchu, své ano si snoubenci řekli na úřadě. Mako se se svým manželem odstěhuje daleko od císařské rodiny. Přesun do USA mají v plánu hlavně kvůli tomu, že Komura tam pracuje jako právník. Peníze ani titul nejsou všechno a my šťastnému páru přejeme, ať jim láska vydrží co nejdéle.

Foto: Profimedia.cz

Kei Komuro a princezna Mako v Japonsku žít nebudou, plánují stěhování do USAFoto: Profimedia.cz

Ženy v Česku v čele 

V Poslanecké sněmovně by mělo usednout až 50 žen, tedy čtvrtina. Rekordní počet poslankyň překvapil každého, kdo dění kolem voleb sledoval. Navíc také budou stát v čele vedení sněmovny. Významný milník si na konto může připsat také Univerzita Karlova. Novou rektorkou byla zvolena lékařka a dosavadní prorektorka Milena Králíčková (49). Do funkce by měla nastoupit příští rok v únoru a bude to vůbec poprvé, co nejstarší vysokou školu v ČR nepovede muž!

Foto: Profimedia.cz

Milena Králíčková se zapsala do historie coby první rektorka Univerzity KarlovyFoto: Profimedia.cz

První gay v časopise pro chlapy

Na digitální obálce magazínu Playboy se pro změnu poprvé objevil homosexuálně orientovaný muž. Je jím filipínský influencer Bretman Rock (23), který se nechal nafotit v ikonickém kostýmu zajíčka. Kromě čelenky s ušima mu nechyběl ani korzet, průsvitné silonky a vysoké podpatky. Modela sleduje na instagramu téměř osmnáct milionů lidí a většina z nich kvitovala tento počin s obrovským nadšením.

Foto: Profimedia.cz

Bretman Rock má ohromnou fanouškovskou základnu, která ho podporujeFoto: Profimedia.cz

Barbados má prezidentku! 

Velké novinky se ozývají také z karibského ostrova a rodiště zpěvačky Rihanny (33). Ačkoliv není Barbados britskou kolonií už od roku 1966, teprve nedávno se rozhodl nepovažovat za svou panovnici Alžbětu II., ale zvolil si vlastní. Jelikož loni přestal být monarchií a stal se republikou, Alžbětina nástupkyně nebude královna, ale prezidentka. Generální guvernérka Sandra Mason (72) složí přísahu na konci listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Královnu Alžbětu II. sesadila z trůnu (alespoň ve své zemi) barbadoská guvernérka Sandra Mason (vpravo) Foto: Profimedia.cz

Katastrofa na place 

Na natáčení westernového snímku Rust se stala tragédie. Alec Baldwin (63), který ve filmu hraje jednu z hlavních rolí, totiž nešťastnou náhodou zastřelil kameramanku a postřelil režiséra Joela Souzu (48). Herec byl přesvědčený, že ve zbrani nejsou náboje, jak mu ostatně bylo řečeno. Výstřel však mluvil za vše. Obrovskou tragédii stále vyšetřují policisté, a ať už je viníkem z nedbalosti kdokoliv, největší trest si odpykala nadějná hvězda filmového průmyslu Halyna Hutchins (†42) a její rodina.

Foto: Profimedia.cz

Natáčení westernu probíhalo na odlehlém místě v Novém Mexiku, kameramanka zemřela po transportu vrtulníkem do 70 kilometrů vzdálené nemocniceFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Milena Králíčková

Načítám