Hlavní obsah

Celebrity, které při setkání s královskou rodinou chybovaly

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Celebrity jsou většinou obratnými sociálními tvory, protože se často pohybují ve společnosti. Být herec nebo zpěvačka rozhodně není osamělé povolání. Čas od času se ovšem dopustí větších nebo menších chyb v etiketě či protokolu. Hlavně když jsou ve stresu ze setkání s někým z královské rodiny.

Článek

Určité společenské události bývají spojené s řadou pravidel chování, ve kterých je někdy obtížné se orientovat. Kdo komu podává ruku jako první, jak přistoupit ke královně, co je vhodné říkat a co nikoli. V některých věcech nemají jasno ani společenskými událostmi protřelé celebrity.

Joe Biden (78)

Britská královna Alžběta II. (95) letos v červnu přivítala na hradě Windsor amerického prezidenta a jeho choť, první dámu Jill Biden (70). Neobešlo se to bez viditelného pochybení. Byl hodně slunečný den, a tak si hlava USA nechala na očích sluneční brýle. Podle experta na etiketu a bývalého královského komorníka Granta Harrolda (43) je to ovšem špatně. Při setkání s královnou nemají sluneční brýle na obličeji co dělat! Oční kontakt je totiž důležitou součástí komunikace s královnou.

Foto: Profimedia.cz

Joe Biden měl obětovat své pohodlí a brýle sundatFoto: Profimedia.cz

Michelle Obama (57)

Britská královna je nedotknutelná. Toto pravidlo ovšem bývalá první dáma USA porušila a napsala o tom ve své knize Můj příběh. Při návštěvě v Buckinghamském paláci v roce 2009 si obě dámy povídaly o tom, jak jsou jim po delší době nepohodlné podpatky. Michelle Obama ovšem v rámci rozhovoru položila královně ruku na rameno a až později si uvědomila, že se dopustila faux pas. Alžbětě II. ovšem fyzický kontakt nevadil, a dokonce jí svou ruku sama lehce opřela o záda.

Foto: Profimedia.cz

Královně dotyk nevadil, ale správně by se to neměloFoto: Profimedia.cz

David Beckham (46)

Po svatbě prince Harryho (37) s vévodkyní Meghan (40) se mluvilo nejen o tom, kdo všechno přišel nebo jak to slušelo nevěstě a ženichovi, ale do hledáčku médií se dostal i bývalý profesionální fotbalista, který dorazil s manželkou Victorií (47). Pozornost na sebe strhnul tím, že v kapli během obřadu zuřivě žvýkal žvýkačku.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý fotbalista si na obřad zapomněl vyndat žvýkačkuFoto: Profimedia.cz

Allison Janney (61)

O trapném momentu pohovořila americká herečka v pořadu The Late Late Show v roce 2018. Zavzpomínala na tehdejší ročník udílení televizních a filmových cen BAFTA. Slavnostního večera se zúčastnil i princ William (39) s vévodkyní Kate (39). Ta byla v té době těhotná s jejich třetím dítětem. Herečka Allison Janney už to nemohla vydržet na vysokých podpatcích, a tak si je sundala. K tomu samému vyzvala i vévodkyni Kate a uteklo jí u toho oslovení „zlato“. Takový titul vévodkyni od okolí rozhodně nepřísluší.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka zapomněla, s kým mluvíFoto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton (36)

Chyboval i britský pilot Formule 1 a několikanásobný mistr světa. Když ho britská královna pozvala na slavností oběd a usadila ho hned vedle sebe, byl štěstím bez sebe, ale také hodně nervózní. V rozhovoru se posléze svěřil, že mu Alžběta II. dala malé školení. Lewis Hamilton se s ní hned snažil zapříst hovor, ale ona ho usměrnil s tím, že se jednotlivým hostům věnuje postupně a konverzaci začíná ona.

Foto: Profimedia.cz

Jezdec dostal od královny Řád britského impériaFoto: Profimedia.cz

Emma Thompson (62)

Od roku 2019 se může britská herečka pyšnit titulem Dáma. Převzala si ho z rukou prince Williama, kterého dlouho zná, a tak si dovolila chování ne zrovna podle pravidel protokolu. Když jí William připevňoval odznak na prsa, omylem ji prý píchl. V důsledku toho vydala herečka hlasitý zvuk, který se do Buckinghamského paláce vůbec nehodil. Během hovoru s princem se ho také neomaleně zeptala: Asi vás nemohu políbit, že ne? A všechno korunovala tím, že si na slavnostní udílení titulu vzala bílé tenisky. Byly sice značkové, ale stejně.

Foto: Profimedia.cz

Herečku do Buckinghamského paláce doprovodil manžel Greg Wise (55)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám