Hlavní obsah

Růžové vlasy jako Ester nebo Julia? Zkuste vymývací barvy!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto láká s vlasy experimentovat. Co takhle proměnit blond v růžovou, fialovou nebo modrou? Nejdřív si ale přečtěte, jak s vymývacími pastelovými barvami zacházet, z čeho můžete vybírat a na co si dát pozor.

Článek

Nejrůznější odstíny duhy ve vlasech jsou lákavé. Vypadají super cool a kdy jindy se odvázat než v létě? Pořád frčí růžová nebo varianta rose gold, ale vymyslet si můžete nejrůznější kreace od modré, zelené přes fialovou až ke žluté.

V obchodech seženete různé vymývací spreje, semi-permanentní barvy, masky nebo šampony, které vaše vlasy na nějakou dobu natónují. Jak s těmito barvami zacházet, abyste neskončily s pastelovou katastrofou na hlavě, ale slušelo vám to stejně jako Ester Geislerové (35) nebo Julii Roberts (51)?

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts si blond konce oživila rose gold barvou loni v listopaduFoto: Profimedia.cz

Jen pro blondýnky

Aby barva vypadala přesně tak jako u Amber Heard (33) nebo Helen Mirren (73), musíte mít vlasy hodně světlé od přírody, prošedivělé, nebo si je nechat zesvětlit. Brunetky si tedy moc zábavy neužijí. A tady nastává kámen úrazu. Spousta firem nabízí produkty k zesvětlení vlasů v pohodlí domova. Nicméně i když si odbarvíte vlasy v klidu vlastní koupelny za mnohem menší náklady než u kadeřníka, můžete za to zaplatit mnohem víc v podobě kvality vlasů. Tady se opravdu vyplatí vydat se do salonu.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Růžovým vlasům podlehla nedávno herečka Amber Heard (33) a dokonce i Helen Mirren (73), která takhle vyšla na letošní festival v CannesFoto: Profimedia.cz

Na platinovou blond chytnou pastelové odstíny nejlépe, ale nepočítejte s tím, že vám vydrží několik měsíců. „Odstíny se velmi rychle vymývají, protože odbarvený vlas nemá takovou schopnost pigmenty udržet. Navíc tyto speciální barvy mají menší stavbu molekuly než přírodní odstíny, a tím pádem z vlasů rychleji mizí,“ vysvětluje kadeřník Libor Smrž z pražského salónu Hair We Are. Výraznou barvu si můžete nechat udělat u kadeřníka, samozřejmě, ale existují i nejrůznější šampony, masky, spreje nebo semi-permanentní barvy, které si můžete troufnout použít doma.

Sprej, barva, maska, nebo šampon? 

V případě, že se rozhodnete pro sprej, vám barevný efekt vydrží jen do té doby, než si umyjete vlasy, ale v některých případech i déle. „Barevný výsledek je po použití spreje vidět okamžitě. Postupně se pak v závislosti na kvalitě vlasů vymývají. Zde platí, že čím kvalitnější vlasy jsou, tím rychleji barva vymizí. Obvykle vydrží asi 2 až 6 umytí,“ říká Olga Široká, kadeřnice a školitelka značky Alcina.

Sprej se nanáší do suchých i mokrých, vlasů a většinou slouží k oživení blond konců. Nevýhodou je, že se vám barva může někam obtisknout, a vlasy mohou být trochu vysušené. To ale hravě vyřeší hydratační maska!

Další možností jsou semi-permanentní barvy nebo masky, které se nanáší do umytých vlasů, a pak je necháte působit po dobu, kterou najdete na obalu (většinou 20 minut). Nanášejte je pramen po pramenu, podobně, jako kdybyste si barvily vlasy klasickou barvou (jak si doma obarvit vlasy). Ve vlasech pak pigmenty drží 5 až 15 umytí. Výhodou je, že během působení se vlasy nijak neponičí, ale naopak jsou vyživené.

Na trhu najdete i tónovací šampony, které použijete jako klasický šampon, jen si musíte dát záležet, abyste všechny vlasy pořádně obalili barvou, ostatně stejně jako v případě dvou variant výše. Pak nezapomeňte použít kondicionér, abyste vlas uzavřely a pigmenty v něm vydržely déle.

Všechny pastelové barvy blednou postupně a ve většině případů to vypadá pořád dobře. U modré a fialové to je složitější, protože se může stát, že se budou vymývat do zelena a té se jen tak lehce nezbavíte. Pomoct vám od nazelenalých pramenů může jedině návštěva kadeřníka, který díky speciálnímu přípravku dokáže pigmenty z vlasu dostat.

Tipy na spreje, šampony a masky

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): maska s barevnými pigmenty Maria Nila, cena okolo 649 Kč; semi-permanentní barva na vlasy L’Oréal Colorista, 180 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): tónovací šampon Schwarzkopf Professional Blond Me Blush Wash, cena okolo 200 Kč, koupíte v salonech spolupracujících s touto značkou; Sprej Alcina Pastell Spray, 400 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sprej Schwarzkopf Live Pastels, cena okolo 150 Kč; sprej L’Oréal Paris Colorista, 180 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): semi-permanentní barva na vlasy Direction, 189 Kč; vymývací šampon na vlasy I Heart Revolution Rainbow Shots, 93 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Mohlo by vás zajímat, co dělat, když vlasy nerostou, nebo když potřebují dodat objem.

Načítám