Hlavní obsah

Rychle a levně: Kuřecí játra na smetaně chutnají skvěle!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Játra by neměla chybět v žádném jídelníčku – jsou zdravá a výtečná. Jenže klasická vepřová na cibulce už jsou možná trochu nuda. Máme pro vás tip, jak si játra připravit stejně snadno a rychle a navíc trochu jinak.

Článek

Kuřecí játra jsou velmi křehká, takže jim stačí opravdu jen krátká příprava – tuhle večeři budete mít hotovou za patnáct minut. Zapomeňte na školní jídelnu a zkuste je, jsou opravdu chutná a přitom levná.

Na 4 porce:

  • 600 g kuřecích jater -
  • ½ cibule -
  • 200 ml smetany ke šlehání -
  • 20 ml koňaku nebo whisky -
  • 1 stroužek česneku -
  • 1–2 snítky tymiánu -
  • sůl a pepř -
  • olej -

Postup

01.

Játra odblaňte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej a játra na něm zprudka orestujte, stačí opravdu jen krátce, aby se nerozsypala. Vyndejte je z pánve a ve výpeku dozlatova osmahněte jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podlijte alkoholem a nechte odpařit. Přilijte smetanu, vraťte játra a osolte a opepřete. Krátce prohřejte a podávejte s pečivem nebo bramborami.

Reklama

Související témata:

Načítám