Hlavní obsah

Rychle a levně: Kuřecí játra na smetaně chutnají skvěle!

Foto: Tomáš Rubín

Játra by neměla chybět v žádném jídelníčku – jsou zdravá a výtečná. Jenže ta klasická vepřová na cibulce už jsou možná trochu nuda. Máme pro vás tip, jak si je připravit stejně snadno a rychle. Budete nadšeni!

Článek

Kuřecí játra jsou velmi křehká, takže jim stačí opravdu jen krátká příprava – tuhle večeři budete mít hotovou za patnáct minut. Zapomeňte na školní jídelnu a zkuste je, jsou opravdu chutná a přitom levná.

Kuřecí játra na smetaně s tymiánem

Na 4 porce potřebujete: 600 g kuřecích jater, rostlinný olej, 20 ml koňaku nebo whisky, 200 ml smetany ke šlehání, ½ cibule, 1 stroužek česneku, 1–2 snítky tymiánu, sůl, pepř

Příprava: Játra odblaňte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej a játra na něm zprudka orestujte, stačí opravdu jen krátce, aby se nerozsypala. Vyndejte je z pánve a ve výpeku dozlatova osmahněte jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podlijte alkoholem a nechte odpařit. Přilijte smetanu, vraťte játra a osolte a opepřete. Krátce prohřejte a podávejte s pečivem nebo bramborami.

Jaká příprava jater vede u vás doma? Milujete „obyčejná“ na cibulce, nebo jste fanoušky jiných úprav, třeba na červeném víně?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama