Hlavní obsah
3,0
(326)
Foto: PT1565, Shutterstock.com

Foto: PT1565, Shutterstock.com

Sladká jarní vůně barevných šeříků si přímo říká o zkoušku v kuchyni. Zkuste jeho jedlé květy zakonzervovat! Jemná vůně a lehce nahořklá chuť šeříkového rosolu se skvěle doplňuje se sladkými moučníky.

20 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici 500ml
  • 50 g šeříkových květů
  • 500 ml vody
  • 250 g želírovacího cukru 2 : 1
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Očištěné květy přelijte vroucí vodou a nechte je přiklopené odstát do druhého dne. Nazítří sceďte a vylouhované květy pořádně vymačkejte (dál už je nebudete potřebovat). V této fázi nemá tekutina moc pěknou barvu, ale po přidání citronové šťávy uvidíte, jak se zbarví do krásné růžovofialové.

02.

K scezené tekutině přimíchejte citronovou šťávu a želírovací cukr, přiveďte k varu a nechte sedm minut probublávat.

03.

Hotové želé nalijte do připravených skleniček a otočte víčkem vzhůru.

Tip

Rosol je díky své vůni a lehce nahořklé chuti výborný k máslovým sušenkám a do dortů.

Chystáte se zavařovat? Budou se vám hodit naše zavařovací triky: Jak vyrobit skvělé marmelády a ušetřit? 

Reklama

Načítám