Hlavní obsah

Rychlý šeříkový rosol

Hodnocení:
(300)
Foto: PT1565, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
7 minut
Náročnost
nízká

Sladká jarní vůně barevných šeříků si přímo říká o zkoušku v kuchyni. Zkuste jeho jedlé květy zakonzervovat! Jemná vůně a lehce nahořklá chuť šeříkového rosolu se skvěle doplňuje se sladkými moučníky.

Ingredience pro:
1 sklenice 500ml
Budete potřebovat
  • 50 g šeříkových květů
  • 500 ml vody
  • 250 g želírovacího cukru 2 : 1
  • šťáva z jednoho citronu
Článek

Postup

Krok 1: Očištěné květy přelijte vroucí vodou a nechte je přiklopené odstát do druhého dne. Nazítří sceďte a vylouhované květy pořádně vymačkejte (dál už je nebudete potřebovat). V této fázi nemá tekutina moc pěknou barvu, ale po přidání citronové šťávy uvidíte, jak se zbarví do krásné růžovofialové.

Krok 2: K scezené tekutině přimíchejte citronovou šťávu a želírovací cukr, přiveďte k varu a nechte sedm minut probublávat.

Krok 3: Hotové želé nalijte do připravených skleniček a otočte víčkem vzhůru.

Tip: Rosol je díky své vůni a lehce nahořklé chuti výborný k máslovým sušenkám a do dortů.

Chystáte se zavařovat? Budou se vám hodit naše zavařovací triky: Jak vyrobit skvělé marmelády a ušetřit? 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.