Hlavní obsah

S vousy, nebo s hladkou tváří? Slavní muži a jejich proměny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S, nebo bez? A pozor, není řeč o podprsenkách, ale o pánském doplňku v podobě vousů! Muži mají výhodu v tom, že vousy rostou rychle, tudíž mohou svou image měnit, jak se jim zlíbí. Podívejte se na slavné pány a posuďte, co jim sluší víc. Hladká tvář, nebo pořádný plnovous?

Článek

Říká se, že korunou krásy jsou vlasy, a tak si většina žen pořádně rozmyslí, než s nimi dovolí kadeřníkovi udělat něco zásadnějšího, než je úprava konečků. Vlasy za pár dnů nedorostou. Vousy ale ano, takže v tomto směru si pánové mohou dovolit o dost víc. A mnozí to opravdu dělají. Tak posuďte, jak to slavným mužům sluší, zda jsou víc sexy s, nebo bez. Vousů samozřejmě!

Jake Gyllenhaal (40)

Ve filmu Zkrocená hora (2005) hrál kovboje zamilovaného do jiného kovboje. Byl mladý a tvář měl hladkou jako miminko. Jak ale herec stárne, tak mužní a nechává si narostlé strniště. A občas na holicí strojek nějakou dobu nesáhne a pak je z toho pěkný plnovous. Obojí je fajn, i když trochu víc charismaticky působí zarostlejší verze.

Foto: Profimedia.cz

Modrooký Jake Gyllenhaal s vousy čas od času experimentuje. Nosí plnovous (vlevo rok 2015), strniště (vpravo, 2019), ale dřív si potrpěl i na hladkou tvářFoto: Profimedia.cz

Jiří Langmajer (55)

Jistě vzpomínáte na jeho slavnou roli svobodníka Kouby v komedii Copak je to za vojáka... (1987). Mladinký herec měl zcela hladkou tvář a vystačil si tak řadu let. Poslední roky už se ale tolik neholí, alespoň strniště si nechává narostlé. A výjimkou není ani pořádný plnovous. Koubu samozřejmě milujeme, ale i zarostlý Langmajer je kus pěkného chlapa!

Foto: Profimedia.cz

Poslední roky dává Jiří Langmajer přednost zarostlé tváři, ale bývaly doby, kdy se důkladně holilFoto: Profimedia.cz

Jason Momoa (41)

Urostlý a zarostlý. Tak známe sexy něžného krasavce asi všichni. Dlouhá hříva, pořádné vousy, svalnaté tělo, uhrančivý pohled – to je muž, o jakém sní mnoho žen. Ale třeba v roce 2011 (snímek vpravo) to bylo malinko jinak a herec se plnovousem rozhodně nepyšnil. Je to samozřejmě otázka osobního vkusu, ale my hlasujeme spíš pro vousy.

Foto: Profimedia.cz

Většina lidí si charismatického herce nevybaví jinak než s pořádným plnovousem. Ale bývaly doby, kdy i Jason Momoa používal žiletkuFoto: Profimedia.cz

Ondřej Vetchý (59)

Patří mezi nejlepší a nejpřitažlivější české herce a i na prahu šedesátky vypadá báječně. A buďme upřímné, v případě tohoto chlapíka je vážně jedno, zda se ráno oholí, nebo nechá vousy chvíli růst. Hvězda snímků, jako je Po strništi bos (2017), Tmavomodrý svět (2001) či Báječná léta pod psa (1997), vypadá skvěle tak i tak.

Foto: Profimedia.cz

S nebo bez, v případě Ondřeje Vetchého je to asi jedno, obojí mu slušíFoto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio (46)

Je jasné, že od dob Titaniku (1997) legendární herec zmužněl a z mladíčka se stal muž. Zcela hladká tvář, jako nosil Jack Dawson z potápějící se lodi, by dnes už možná nebyla to pravé, ale strniště je za nás tak akorát. Podtrhne mužnost a přitom nezahubí typickou chlapeckou jiskru. Zato plnovous božskému Leovi moc nesvědčí, tedy alespoň podle našeho názoru.

Foto: Profimedia.cz

Doby mladíka s hlaďounkou tváří jsou dávno pryč... Ale nezdá se, že by delší plnovous byl pro Leonarda DiCapria to pravéFoto: Profimedia.cz

Jiří Bartoška (74)

Říkalo se mu český Delon. Byl vždy charismatický a sexy a ženy z něj téměř omdlévaly. Zamlada nosil tvář oholenou, s věkem si ale oblíbil plnovous. A my mu to rozhodně schvalujeme! Je až neuvěřitelné, jak mu přibývající roky i vousy sluší. Tady opravdu platí, že muži zrají.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Bartoška vždy patřil k hercům s obřím charismatem a sex-appealem a v jeho případě roky i vousy znamenají jednoznačné plusFoto: Profimedia.cz

Jedna věc je plnovous, ale co třeba jen něco málo pod nosem? Slavní pánové a jejich knírky: Komu (ne)sluší?

Načítám