Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přemýšlíte nad rychlým, levným a přitom chutným pokrmem pro celou rodinu? Udělejte francouzské brambory!

20 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3/4 kg brambor
  • 4 ks vejce
    3
  • 2 dl mléka
    7
  • 200 g uzeného masa
  • 1 ks cibule
  • 100 g sýru eidam
    7
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vodě ve slupce skoro doměkka, 3 vejce také v osolené vodě uvařte natvrdo.

02.

Oloupanou cibuli a uvařená vejce nakrájejte na tenká kolečka, uzené maso na kostičky a sýr nahrubo nastrouhejte. Uvařené brambory nakrájejte na plátky a mléko či smetanu smíchejte s rozkvedlaným vejcem.

03.

Nyní máte připravené ingredience, pojďte vrstvit. Začněte třetinou plátků brambor, kterými poklaďte dno vymazaného pekáčku. Na ně přijdou kolečka vajec, cibule, uzené maso, poprašte pepřem, dále opět brambory, vejce, cibule, maso, trochu pepře, navrchu musí být brambory. Ty již jen bohatě zasypte strouhaným sýrem, zalijte směsí s vejcem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečte 30 až 40 minut. Podávejte s nakládanými okurkami.

Umíte správně uvařit vejce?

Související témata:

Načítám