Hlavní obsah

Trefa do černé! Vyberte si z naší desítky stylových sak

Foto: Alones, Shutterstock.com

Foto: Alones, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představování můžeme zkrátit na minimum. Sako v černé barvě se opakuje snad v každém šatníku. To ale neznamená, že už nemá čím překvapit. Sametové, cropped, oversized nebo s efektem kůže... V jaké módní podobě vás nadchne nejvíc?

Článek

Není sako jako sako. I tento klasický kousek si můžete dopřát v nejrůznějších stylových obměnách. Než se pustíte do deseti módních variant, je dobré připomenout, že si ho rozhodně nemusíte schovávat jen na speciální příležitosti (v dnešní době to platí dvojnásob). Černé sako se perfektně hodí k oblíbeným kalhotám i džínám a pohodlně se vejde pod většinu kabátů. Není tedy důvod, proč byste ho nemohly přijmout do svého všedního života.

1. S vytaženými rukávy

Baví vás efekt povytažených rukávů? Zapomeňte na věčné ohrnování, popotahování i úpravy a pořiďte si sako, se kterým nebudete muset dělat vůbec nic. Obléknete a jdete!

Foto: Archiv firmy

Sako H&M, 999 KčFoto: Archiv firmy

2. Se zlatými knoflíky

Zlaté knoflíky nepatří jen na modrá saka, evokující námořnické uniformy. Skvěle vypadají i na černém základu. Mimochodem, pokud máte letité sako, které je v super kondici, ale už se vám omrzelo, zkuste se porozhlédnout právě po nových knoflících. Jde o jednoduchou a efektní renovaci.

Foto: Archiv firmy

Sako Zara, 2599 KčFoto: Archiv firmy

3. Stylový samet

Na rovinu říkáme, že bez čisticího válečku se v tomto případě neobejdete, vaše péče se vám ale mnohonásobně vrátí. Sametové sako působí neotřele a perfektně se bude hodit i k šatům.

Foto: Archiv firmy

Sako Mango, 1299 KčFoto: Archiv firmy

4. V oversized verzi

Volné oversized střihy jsou stále aktuální a je jen na vás, jak je budete nosit. Varianta číslo jedna se nabízí sama: přidejte užší spodní díl pro rovnováhu a nechte sako žít vlastním životem. Druhou možností je svršek přepásat tak, jak to vidíte na fotce. À propos, místo nákupu nového kousku můžete zvážit variantu second handu nebo se poptat v okolí, zda někdo nevyřazuje větší kousek. Využijte toho, že takové sako nemusí sedět tip top!

Foto: Archiv firmy

Sako LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 2599 KčFoto: Archiv firmy

5. Cropped sako

Trendovou záležitostí jsou momentálně zkrácené modely, které vypadají jako ustřižené v půlce. Hodláte jim letos dát šanci? Pamatujte na to, že se svršek pod sakem vyplatí zakasat do kalhot nebo do sukně.

Foto: Archiv firmy

Sako Pieces, prodává Zoot, 1349 KčFoto: Archiv firmy

6. Prodloužená varianta

Z krátkého saka přejdeme rovnou na prodloužené. Zajímavým kouskem v šatníku bude model, který může v určitých případech suplovat šaty – samozřejmě za předpokladu, že je dostatečně dlouhý a je oblečen na vhodnou příležitost. Skvěle vypadá i v doprovodu úzkých kalhot.

Foto: Archiv firmy

Sako Stradivarius, 999 KčFoto: Archiv firmy

7. Pro milovníky kůže

Tíhnete k čemukoli s efektem kůže? Pořiďte si kožené nebo koženkové sako. V případě imitace ovšem vybírejte opatrně – aby svršek nepůsobil lacině, je naprosto nezbytné kvalitní provedení.

Foto: Archiv firmy

Koženkové sako s.Oliver, 3999 KčFoto: Archiv firmy

8. Půl na půl

Kus proužkovaného saka a kus toho bez vzoru. Půlené oblečení je poměrně riskantní, v tomto případě je ale výsledek zdařilý. Pokud vás baví neotřelé kousky, bude takové sako právě pro vás. A co k němu? Klidně džíny s širšími nohavicemi!

Foto: Archiv firmy

Sako Bershka, 999 KčFoto: Archiv firmy

9. Lesk versus mat

Módní detaily jsou to, co se počítá. Hledáte-li klasiku, za kterou budete sklízet samou chválu, pořiďte si sako, které je zdánlivě jednoduché, ale přesto zajímavé. Stačí přitom, když se na některých místech vystřídá lesk s matem.

Foto: Archiv firmy

Sako Ivy & Oak, prodává Zalando, 3790 KčFoto: Archiv firmy

10. S chytrým páskem

Jak jeden všitý pásek promění celé sako! Kousků na uzel se nemusejí bát ani ženy, které nemají ukázkově štíhlý pas a klasickým páskům nefandí. Ty látkové se totiž neutahují a navíc vytvářejí efekt, který překryje pro spoustu žen choulostivou oblast pasu.

Foto: Archiv firmy

Sako Hugo by Hugo Boss, prodává Modivo, 4448 KčFoto: Archiv firmy

K čemu se sako bezpodmínečně hodí? No přece ke slimkám, které jsou letos zpátky ve hře!

Reklama

Související témata:

Načítám