Hlavní obsah

Samoopalovací sprej na obličej i olej na tělo, který je skutečně lehký: květnové kosmetické novinky

Foto: Maria Rom, Shutterstock.com

Foto: Maria Rom, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelná dávka kosmetických aktualit za uplynulý měsíc! Zaujala nás samoopalovací mlha, voňavý tělový peeling, hydratační rtěnka, opalovací krém na obličej a tělový olej.

Článek

Novinky na trhu a zároveň moje osobní objevy, o které se s vámi chci podělit. Opalovací krém na obličej, extra příjemná rtěnka nebo sametový olej na tělo pro hebkou pokožku. Které beauty novinky stojí za pozornost?

Opalovací krém na obličej

Jaro a léto si žádají výraznější ochranu proti sluníčku, především co se obličeje týče. Nějakou dobu už testuji krém s SPF 50 od La Roche-Posay. Na to, že se jedná o tak vysoký faktor, se dobře roztírá a je lehký. Krém se skvěle hodí pod make-up, není totiž moc mastný ani lepivý. Nevsákne se sice jako lehký hydratační krém, ale zároveň mě nijak neobtěžuje.

Na vyčištěnou pleť dám sérum, krém, opalovací krém a make-up. Nebo někdy, když mám pocit, že pleť nepotřebuje tolik hydratace, nanesu jen krém s SPF a pokračuji s líčením. Krém je na trhu novinkou a má za úkol chránit buňky do hloubky proti poškození sluníčkem, zároveň je i voděodolný.

Foto: Archiv firmy

Hydratační krém SPF 50+ Anthelios UVMUNE 400, La Roche-Posay, 609 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Tělový peeling

Značka Sabon je proslulá svými podmanivými vůněmi. Z limitované edice Wild Pear jsem si vyzkoušela tělový peeling. Kombinace soli z Mrtvého moře a olejů mě uchvátila. Dlouho jsem neměla takhle hebkou pokožku! Peeling jsem použila ve sprše na mokrou kůži, promasírovala, nechala chvíli působit a smyla. Pak už si jen můžete užívat krásnou vůni a sametové nohy nebo klidně celé tělo. Efekt je skvělý, takže nemusíte použít ani tělové mléko.

Foto: Archiv firmy

Tělový peeling Wild Pear, Sabon, 540 Kč (320 g)Foto: Archiv firmy

Rtěnka

Jedna z nejpříjemnějších rtěnek, co jsem si kdy vyzkoušela. Přírodní australská kosmetika Zuii ukrývá spoustu pokladů a já nedávno objevila ten v podobě rtěnky. Díky obsahu bambuckého másla je na rtech strašně příjemná. Je tak akorát krémová, hydratuje a odstín Fern je jen jemně pigmentovaný a přirozený na denní líčení (ve skutečnosti je víc do růžova než na fotce). Navíc se mi líbí její jemná květinová vůně.

Foto: Archiv firmy

Bio rtěnka s bambuckým máslem Zuii, 645 Kč, prodává BiOrganicaFoto: Archiv firmy

Bronzová mlha

Podle anti-age pouček bychom si obličej neměly moc opalovat. Jak ale dohnat bronz, kterým oplývá zbytek těla? K tomu se ideálně hodí samoopalovací přípravky na obličej. Zkoušela jsem britskou značku s organickým složením. Rozprašovač by mohl být jemnější, ale když si ho párkrát vyzkoušíte, je fajn. Na obličej nanesu tak jedno stříknutí a pak rukama rovnoměrně rozmažu. Podle nálady ho používám i na krk a dekolt – záleží na opálení. Mlha slibuje střední tón opálení a myslím, že je to úplně akorát.

Mlhu stříkám ráno ještě na odlíčený, čistý a suchý obličej a večer, aby mohl proces opálení proběhnout přes noc. Obsahuje směs brutnákového a arganového oleje, takže pokožku i pěkně promastí a nemáte pocit, že byste se potřebovaly ještě mazat krémem. Opálení vypadá skvěle, až mě to samotnou překvapilo. Faktem ale je, že poměrně brzo vyprchá, třeba po dvou třech dnech. Nikde se ale neudělaly fleky ani skvrny.

Foto: Archiv firmy

Samoopalovací mlha na obličej TanOrganic, 763 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Olej na tělo

Na novince od Essenté bych vyzdvihla především příjemnou a lehkou texturu oleje, který se i dobře vstřebává. Když používám olej, je to většinou hned po sprše na vlhkou pokožku a před spaním, ale tento lze díky tomu, že je lehký, použít i na den a nemusíte se bát velké mastnoty. Obsahuje kombinaci několika olejů (mandlový, arganový, moringový) a kůže je po něm celkově krásnější. Výhodou je, že olejíček můžete použít i na suché konečky vlasů!

Foto: Archiv firmy

Hedvábný tělový olej Essenté, 420 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám