Hlavní obsah

Skutečně muži dávají přednost zlobivým holkám?

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Jsou drzé, nebojácné a muže svádějí na počkání. Společnost jim říká mrchy, protože co se týče pánů tvorstva, dostanou každého, koho si zamanou. Hodné holky se zase utěšují vírou, že k oltáři si pánové odvádějí daleko častěji je. Pořád platí, že muži mají rádi zlobivé holky, ale berou si ty hodné?

Článek

Aktuálně se vědci zaměřili na to, zda je stále ještě na tomhle šprochu pravdy trochu. Nezkrotná divoška, nebo ukázněná přívětivka? Kdo je víc v kurzu u současných mužů?

Jaká žena je pro muže atraktivní? 

Výsledek je překvapivý a v závěru rozporuplný. Podle výzkumu zveřejněného v akademickém žurnále Personality and Social Psychology Bulletin považují moderní samci starostlivé a pečující ženy za atraktivnější a sexuálně lákavější než jejich protějšky zlobivé holky. Vzešlo to ze tří samostatných studií, při kterých akademici zkoumali, co vlastně od žen muži očekávají. Tedy teoreticky.

Vyčerpané pány, kteří každý den bojují, aby v zaměstnání a vůbec v životě obstáli, prý zajímá, zda ženy reagují na jejich potřeby a jsou ochotné je podporovat. V dotazníku hovořili také o vysoké sexuální atraktivitě těchto partnerek. Jenže realita se pak lišila od proklamovaných slov.

Ukázalo se, že stačí, aby měla pečovatelka konkurenci v potvoře. Zdá se, že zlá holka zkrátka byla, je a bude sexy. A pokud si usmyslí, že někoho svede, ať už jen tak z legrace nebo pro vážnější známost, tak toho pravděpodobně i dosáhne.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Říká se jim mrchy nebo potvory, ale jde o ženy svobodomyslné, silné a sebejistéFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Muži milují výzvy i vyzývavé ženy

Když se seznamovací expert z New York City Joshua Pompey na toto téma vyjádřil pro americký dvouměsíčník AARP, objasnil, že když muži myslí (a to oni myslí) na zlobivé dívky, vybavují si ženy, které jsou sexuálně svobodné a otevřené dobrodružství a je jim jedno, co si o nich ostatní lidé myslí.

„Ve světě, kde mnoho mužů stále více cítí, že žijí monotónní život s ohromným počtem pravidel a omezení, je to neuvěřitelně přitažlivé. Muži samozřejmě vědí, že budou z dlouhodobého hlediska spokojenější s empatickými a vstřícnými ženami, proto s nimi žijí, ale často, byť dočasnému vzrušení ze strany potvor neodolají. Dokonce ani poté, co se jednou dvakrát spálí.“

Důvod je prostý. Muži jsou od přírody lovci a milují vzrušení z pronásledování. Na první pohled svobodomyslná koketa se nedá jen tak zkrotit, a právě tohle samce vzrušuje a vede k tomu, že se o to pokouší, i když jsou ve vztahu s milou dívkou docela spokojeni. Roli totiž hrají nejen přirozené pudy, ale i vnitřní chaos, jenž se v mužích odehrává. Sami sobě totiž ledacos nalhávají.

Muži mají rádi inteligentní ženy. Vážně?

Shodou okolností se ve stejném časopise objevila na konci roku 2015 jiná zajímavá studie, která se zabývala tím, zda muži mají raději inteligentní ženy, nebo ty s nižším IQ. Všichni tvrdili, že chytré ženy jsou pro ně přitažlivější, ale ukázalo se, že když se jim měli postavit tváří v tvář, najednou o ně takový zájem nebyl.

„Muži si jen myslí, že vědí, co chtějí. Nebo vědí, co chtějí teoreticky, ne to, co by si reálně vybrali,“ otevřeně sdělila vedoucí výzkumná pracovnice Lory Park a zároveň profesorka psychologie na univerzitě v Buffalu.

Pravda je tedy taková, že hodným holkám sice dávají rozumově pro dlouhodobé partnerství přednost, ale potvory jim vždycky zamotají hlavu.

Je přijatelné mít sex na první schůzce? Co vás pak nejspíš čeká? 

Reklama

Načítám